Központ
2017. szeptember 23. szombat, Tekla, Líviusz
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős

Az évszázad betegségét előzik meg Marosvásárhelyen

Központ szeptember 20, 2012 Hír & hírháttér

kepAz évszázad betegségét előzik meg Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi Egészség és Remény Egyesület által indított program által megelőzhető az évszázad betegségének nyilvánított stressz. Az alapítvány ugyanis tájékoztató jellegű felkészítőket tart a mentális egészség megőrzéséről, a stresszes állapot leküzdéséről.

 

A szemináriumok alatt megtanulható, hogyan léphetünk át olyan mentális állapotokon, mint a szorongás, depresszió, ingerültség, düh, de megoldás adódik az élelmezési zavarokra, kábítószer-fogyasztásra is. Mindemellett az egyesület tanácsadást is vállal.

A stressz-oldó program „Egészséges elme egészséges testben” név alatt zajlik, és ingyenes. A célcsoport valamennyi 18 éven felüli marosvásárhelyi személy, aki érdekelt a témában. A képzés három felvonásban történik – három szemináriumot foglal magába, három nap alatt. Ezek időtartama négy óra, külön-külön.

Az első szeminárium a stressz uralásáról szól. Ekkor sajátíthatók el azok a módszerek, amelyek segítségével a szorongást, ingerültséget, depressziós állapotot, önvádolást csillapítani lehet. A második találkozás során az egészséges életmód kerül az asztalra. Ez ugyanis az alapja az egészséges és kiegyensúlyozott életvitel megőrzésének, illetve visszaszerzésének. A harmadik, és egyben utolsó felkészítő a mozgásé, amely alatt a résztvevők megtapasztalhatják a mozgás és a nem mozgás hatásait az egészségre. Ugyanakkor egy csapatépítő tréningre is sor kerül, amelynek helyszíne a Somostető.

Az egyesület szakértői azon a véleményen vannak, hogy 2020-ban a depresszió miatt történik majd a legtöbb elhalálozás, a szív- és érrendszeri betegségek után. Az Egészségügyi Világszervezet képviselői szerint pedig 4 emberből 1 valamilyen mentális zavarban szenved.

A programba jelenleg 230-an neveztek be.

További információk a mures-sanatos.ro honlapon találhatók.

forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 126

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.