Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Az évszázad betegségét előzik meg Marosvásárhelyen

Központ szeptember 20, 2012 Hír & hírháttér

kepAz évszázad betegségét előzik meg Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi Egészség és Remény Egyesület által indított program által megelőzhető az évszázad betegségének nyilvánított stressz. Az alapítvány ugyanis tájékoztató jellegű felkészítőket tart a mentális egészség megőrzéséről, a stresszes állapot leküzdéséről.

 

A szemináriumok alatt megtanulható, hogyan léphetünk át olyan mentális állapotokon, mint a szorongás, depresszió, ingerültség, düh, de megoldás adódik az élelmezési zavarokra, kábítószer-fogyasztásra is. Mindemellett az egyesület tanácsadást is vállal.

A stressz-oldó program „Egészséges elme egészséges testben” név alatt zajlik, és ingyenes. A célcsoport valamennyi 18 éven felüli marosvásárhelyi személy, aki érdekelt a témában. A képzés három felvonásban történik – három szemináriumot foglal magába, három nap alatt. Ezek időtartama négy óra, külön-külön.

Az első szeminárium a stressz uralásáról szól. Ekkor sajátíthatók el azok a módszerek, amelyek segítségével a szorongást, ingerültséget, depressziós állapotot, önvádolást csillapítani lehet. A második találkozás során az egészséges életmód kerül az asztalra. Ez ugyanis az alapja az egészséges és kiegyensúlyozott életvitel megőrzésének, illetve visszaszerzésének. A harmadik, és egyben utolsó felkészítő a mozgásé, amely alatt a résztvevők megtapasztalhatják a mozgás és a nem mozgás hatásait az egészségre. Ugyanakkor egy csapatépítő tréningre is sor kerül, amelynek helyszíne a Somostető.

Az egyesület szakértői azon a véleményen vannak, hogy 2020-ban a depresszió miatt történik majd a legtöbb elhalálozás, a szív- és érrendszeri betegségek után. Az Egészségügyi Világszervezet képviselői szerint pedig 4 emberből 1 valamilyen mentális zavarban szenved.

A programba jelenleg 230-an neveztek be.

További információk a mures-sanatos.ro honlapon találhatók.

forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 381

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.