dsc04591
Hír & hírháttér

Az MPP, Frunda és Kincses is előválasztást szeretne

dsc04591Az MPP, Frunda és Kincses is előválasztást szeretne

Mai sajtótájékoztatóján László György, az MPP Maros megyei elnöke elmondta,hogy különböző módszereket vetnek be annak érdekében, hogy a másik két magyar politikai pártot is meggyőzzék afelől, hogy a jelenlegi helyzet előválasztást követel. Így holnaptól egy héten át különböző helyszíneken fogják az előválasztás fontosságát hirdetni, természetesen törvényes kereteken belül.

 

„Holnap és vasárnap 10 órától 12-ig a lakónegyedbeli piacokon leszünk jelen bannerjeinkkel, hétfőtől péntekig pedig 12 és 14 óra között az RMDSZ székháza előtt fogunk tüntetni” – jelentette ki László, aki hozzátette, reméli, hogy 2-3 héten belül meg tudják győzni a szövetségieket, hogy egy effajta megméretkezésre rábólintsanak.

„Jelenleg, 70 nappal a választások előtt három olyan polgármester-jelöltje van a városnak, akik magyar voksokat szereznek majd. Ez egyértelműen megosztja a szavazatokat, és ezt a helyzetet kizárólag az előválasztás intézménye tudja feloldani” – jelentette ki László. Hozzátette – az előválasztás legitimitását és megbízhatóságát alátámasztván –, hogy a Polgári Koalíció jelöltje, Benedek professzor a megméretkezés ötletének felmerülésekor már kijelentette, hogy amennyiben nem az ő kerül ki győztesként, visszavonul a polgármesteri székért folyó harcból, sőt a nyertes jelöltet feltételek nélkül támogatja. „Mi ezt szeretnénk kérni a másik két jelölttől is, hadd döntse el Vásárhely lakossága, hogy kit szeretne látni a polgármesteri székben az elkövetkezendő négy év alatt” – összegzett az MPP elnöke.

„Ma közvetített rádióadásban Frunda György, RMDSZ-es szenátor, de dr. Kincses Előd ügyvéd is már régóta hangoztatja, hogy az egyetlen demokratikus megoldás az egységes magyar polgármester-jelölt nevesítésére az előválasztás” – állítja László. Bíznak abban, hogy az RMDSZ, de az EMNP is rájön arra, hogy az egyetlen demokratikus út a vox populi érvényesítése. „Ha a Szövetség továbbra is elutasítja az előválasztás megszervezését, akkor az maradéktalanul azt támasztja alá, hogy köztük és a PDL között egyezség született, melynek értelmében a város a demokrata-liberális Dorin Florea, a megyei tanács pedig – Lokodi Edittel az élén – RMDSZ vezetés alatt marad.”

László György azt is elmondta, hogyha mégsem jutnának közös nevezőre a két politikai alakulattal, akkor – mindenféle RMDSZ-es híresztelések ellenére –, továbbra is dr. Benedek Imre orvosprofesszorral mennek tovább.

 

 

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.