Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Az MPP-nek fenntartásai vannak az EMNP-vel szemben

Központ február 3, 2015 Hír & hírháttér

A Magyar Polgári Párt nyitott az Erdélyi Magyar Néppárttal való együttműködésre, de a szombati vezetőváltás után is fenntartásai vannak az EMNP-vel szemben – mondta az MTI-nek Biró Zsolt, az MPP elnöke.

birozsolt
Biró Zsolt hétfőn a maszol.ro portálnak nyilatkozva cáfolta, hogySzilágyi Zsolt megkereste volna azzal a javaslattal, hogy a két alakulat alkosson választási szövetséget a 2016-os önkormányzati választásokra, és sérelmezte, hogy az EMNP szombaton megválasztott elnöke a sajtón keresztül üzent az elképzeléseiről.

Az MTI-nek nyilatkozva azonban elmondta, korábban az MPP is számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy nyitott az együttműködésre az erdélyi magyar politikai pártokkal, és az együttműködés formái között a választási szövetségre, a koalícióra vagy akár a pártfúzióra is gondol.

Csak akkor tudunk együttműködni, ha nem a sajtón keresztül üzengetünk egymásnak, hanem érdemi párbeszédet folytatunk” – mondta az MTI-nek a politikus. Biró Zsolt úgy vélte, az EMNP-ben csak kirakatátrendezés történt a hét végi kongresszuson, hiszen továbbra is olyan politikusok vannak a párt élén akik az RMDSZ tagjaiként az RMDSZ-t, a Magyar Polgári Párt tagjaiként pedig az MPP-t árulták el”. Hozzátette, nehéz lesz elindítani velük a párbeszédet.

Továbbra is azt látom, hogy az EMNP az MPP nélkül életképtelen. Várjuk sorainkba azokat a néppárti politikusokat, akik egy hiteles jobboldali vagy autonomista vonalat szeretnének képviselni” – mondta Biró Zsolt.

Szilágyi Zsolt EMNP-elnök a hétfői nagyváradi sajtótájékoztatóján elmondta, választási szövetséget ajánlanak az MPP-nek a 2016-os önkormányzati választásokra. Hozzátette: már hívta is telefonon Biró Zsolt MPP-elnököt, hogy tárgyalásokat kezdjen vele, és várja Biró Zsolt visszahívását. Elmondta, az EMNP olyan választási szövetségre gondol, amelynek a vezetőségében paritásos alapon lennének jelen az EMNP és az MPP politikusai, a szövetség vezetését pedig egy olyan köztiszteletben álló személyre bíznák, aki közvetlenül egyik párthoz sem kötődik. Mi Gergely Istvánra, a csíkszeredai Csibész Alapítvány elnökére gondoltunk” – jelentette ki Szilágyi Zsolt.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 658

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.