Központ
2017. október 21. szombat, Orsolya
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Hétfő
Eső valószínű

Az ortodox keresztelő közben halt meg egy kisbaba

Központ szeptember 19, 2017 Hír & hírháttér

Egy rejtélyes csecsemőhalál ügyében vizsgálódik a iași-i rendőrség. A kisbaba a megkeresztelése közben veszítette életét. Az ortodox egyház szerint a szertartás közben nem történt semmilyen rendkívüli esemény, amely a gyermek halálát okozhatta volna.

A tragédia szombaton történt Iași-ban. A keresztelést végző ortodox pópa a szertartás végén észlelte, hogy a kisbaba nem lélegzik. A szülők riasztották a mentőket, akik megállapították, hogy a csecsemőnek nincs pulzusa, és fulladásos tünetei vannak. Kórházba szállítása közben megpróbálták újraéleszteni, de az életét nem sikerült megmenteni.

A moldovai ortodox érsekség szóvivője, Marian Timofte az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a keresztelési szertartás közben nem történt semmilyen rendkívüli esemény. „A kisbaba úgy reagált, ahogyan a csecsemők ilyenkor szoktak: felsírt, cumiztatták, majd megint felsírt. Megkérdeztem a pópát, elképzelhető-e, hogy a kisbaba vizet nyelt, amikor a medencébe merítette a testét. Ezt ő teljességgel kizárta. Várjuk mi is a törvényszéki orvosok jelentését” – jelentette ki az egyházi szóvivő.

forrás: agerpres

Share Button
Ennyien olvasták: 210

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.