Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

„Az RMDSZ-nek fontolóra kell vennie, hogy kilépjen a kormányból”

Központ november 17, 2014 Hír & hírháttér

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester Facebook-oldalán kifejezte abbéli örömét, hogy újra polgármester lett Románia elnöke, “mert mint ilyen, másként látja a világot”.

rmdsz
Antal elvárásokat is megfogalmazott Klaus Johannis irányába: erdélyiként azt várja el tőle, hogy adjon megnyugtató választ az erdélyiek “Bukarest- és központosítás-ellenes elvárásaira”, mint a decentralizáció és a történelmi régiók, valamint a székely törekvések figyelembe vétele; magyarként pedig azt, hogy kezelje nagyobb empátiával a magyar ügyeket és törekvéseket.

“Fennáll a veszély, és ez már a választások utáni éjszakán megmutatkozott, hogy a románok egy része azzal próbálja elhallgattatni a magyarokat, lesöpörni a kisebbségi kérdést, hogy úgy véli, Románia bebizonyította: a világ legtoleránsabb országa, hiszen nem ortodox, és nem román államfőt választott. Remélem, hogy Klaus Johannis nem kell nap mint nap bebizonyítsa, hogy ő a legjobb román, viselkedhet szászként és európaiként” – áll a Facebook-bejegyzésben.

Antal arról is írt, hogy az RMDSZ-nek több okból fontolóra kell vennie a kormányból való kilépést, egyfelől a PSD szórólapjai miatt, amelyek által “az RMDSZ megkerülésével próbálta megszólítani a magyar választókat”, másfelől a határon túli szavazás szervezése miatt, amit “a demokrácia megcsúfolásának” nevez.

“És nem utolsósorban, az erdélyi magyarság világosan állást foglalt Johannis mellett, ez pedig jelzésértékű üzenet az RMDSZ számára. A demokrácia lényege, hogy a választópolgárok által küldött jelzéseket komolyan kell venni és annak megfelelően kell politizálni. És mi demokraták vagyunk!” – zárja a bejegyzést Antal

Forrás: facebook

Fotó: maszol

Share Button
Ennyien olvasták: 547

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.