Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Az RMDSZ továbbra is dr. Vasst szeretné, az MPP-nek viszont más tervei vannak

Központ november 3, 2011 Hír & hírháttér

UDMRPCMAz RMDSZ továbbra is dr. Vasst szeretné, az MPP-nek viszont más tervei vannak 

A három romániai magyar párt továbbra sem tud megegyezni a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség ügyében. Míg az RMDSZ és az EMNT dr. Vass Leventét nevezték meg jelöltnek, addig az MPP dr. Benedek Imre és Smaranda Enache közül szeretne választani.

 

Bár mindhárom párt azt hangoztatja, hogy egységes magyar jelöltet szeretnének: az RMDSZ foggal-körömmel kitart dr. Vass mellett, az MPP pedig ezt teljesen elutasítja – és jellemző magyar szokásunkhoz híven -, egyik sem enged a ’48-ból.

„Az demokrata szövetség és az EMNT Vass Leventét támogatja, és meglepő, hogy a polgáriak nem akarnak mellénk állni. Továbbá úgy gondoljuk, hogy a város leendő magyar polgármestere a magyar lakosság érdekeit kell szolgálja, és ehhez egy lendületes, fiatal személy kell. Így sem Benedek Imrét sem Smaranda Enachét nem tartjuk megfelelő alternatívának. Mi kitartunk a döntésünk mellett, és várjuk és reméljük, hogy az MPP is megváltoztatja a véleményét, és mellénk sorakozik” – nyilatkozta Kelemen Atilla, az RMDSZ maros megyei elnöke.

Ezen bizonytalanság mellett, még azt sincs konkrétan letisztázva, hogy mikor is lesznek a jövő évi helyhatósági választások. „Egyelőre a hivatalos verzió szerint a helyhatósági választások májusban lesznek, és a parlamentiek novemberben, de véleményem szerint összevont választásokat tartanak majd jövőben. De felröppent azt a hír is, hogy ezen választások nem novemberben, hanem december 10-én lesznek megtartva” – fogalmazott Kelemen.

A Megyei Tanács elnöki székére eddig – a most is ugyanezen tisztséget betöltő – Lokodi Edit Emőke pályázik.


Share Button
Ennyien olvasták: 503

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.