Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Bakk Miklós: az RMDSZ az USL-hez fog közeledni

Központ július 30, 2012 Hír & hírháttér

Bakk Miklós: az RMDSZ az USL-hez fog közeledni
 

Bakk Miklós szerint gyengült az USL támogatottsága az elmúlt hetek politikai harcai és botránysorozata miatt. A politológus szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy nőtt a PDL támogatottsága – magyarázta a szakértő az Erdély FM megkeresésére. Hozzátette, szerinte a parlamenti választásokra szövetkezni fognak a jobboldali pártok, hogy növeljék a népszerűségüket. 

„A jobboldali stratégiák inkább valamiféle jobboldali szövetség, ernyőszervezet létrehozásában gondolkodnak, amelyben valószínűleg, illetve mindenképpen a Demokrata Liberális Párt a meghatározó, azonban az ernyővel tulajdonképpen egy új imázs alakítható ki” – állapította meg Bakk Miklós. Szerinte a romániai magyar pártoknak nyomon kell követniük azt, hogy hogyan alakul Traian Băsescu államfő és a kormányzat viszonya. Úgy gondolja, aszerint kell stratégiát kialakítaniuk, hogy milyen eredmény várható az őszi választásokon. A politikai elemző úgy látja, az RMDSZ várhatóan az USL-hez fog közeledni. 


„A mostani politikai állóháború kétségtelenül ront a Szociál-Liberális Koalíció őszi esélyein, és megtörténhet, hogy már nem tud egyedül kormányozni, és koalíciós partnerre van szüksége, tehát ez a helyzet megnöveli az RMDSZ esélyeit, hogy kormányra kerüljön.” 

Ami a többi romániai magyar pártot illeti, Bakk Miklós szerint ők is ahhoz fognak igazodni, hogy miként alakul a román pártok viszonya az őszi választásokig.

Forrás: erdély fm, transindex

 

Share Button
Ennyien olvasták: 466

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.