Központ
2020. augusztus 09. vasárnap, Emőd

Basescu újratárgyaltatná Borbély László és Victor Paul Dobre mentelmi jogának felfüggesztését

Központ november 12, 2012 Hír & hírháttér

Basescu újratárgyaltatná Borbély László és Victor Paul Dobre mentelmi jogának felfüggesztését

Az államfő hétfőn levélben arra kérte a képviselőházat, hogy a kenőpénz elfogadásával tetten ért PDL-s képviselő, Alin Trăşculescu mentelmi joga felfüggesztéséről szóló ülésen elemezzék a Victor Paul Dobre és Borbély László mentelmi joga felfüggesztésére irányuló ügyészi kérések újratárgyalásának a lehetőségét is – jelentette be Mircea Toader az állandó bizottság ülése után. A PDL képviselőházi frakcióvezetője elmondta, a kérést véleményezésre elküldték a jogi bizottságnak.

A kormányfő úgy nyilatkozott, hogy Borbély és Dobre ügyének parlamenti újratárgyalását nem Traian Băsescunak, hanem a DNA-nak kell kérnie. 

Traian Băsescu felhívásának köze lehet ahhoz, hogy közeleg az EB Romániáról szóló igazságügyi jelentésének közzététele.Victor Ponta nemrég jelentette be: megállapodott José Manuel Barrosóval arról, hogy az országjelentést a parlamenti választási kampány után hozzák nyilvánosságra, hogy azt egyik párt se használhassa politikai célokra. 

Alin Trăşculescut szombaton vették őrizetbe Focşaniban azt követően, hogy kenőpénz elfogadásával érték tetten. A DNA közleménye szerint a PDL Vrancea megyei elnöke előbb 50 ezer eurót, majd 150 ezer eurót kért egy üzletembertől annak fejében, hogy közbenjár egy, az Országos Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében kivitelezésre váró projekt kedvező elbírálásában. A DNA befolyással való üzérkedéssel, okirat hamisítással és pénzmosással gyanúsítja a politikust. 

A képviselőház szeptemberben úgy döntött, nem függeszti fel Borbély László volt környezetvédelmi és Victor Paul Dobre volt közigazgatási miniszter mentelmi jogát. Az RMDSZ politikai alelnökét befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata meghamisításával gyanúsította meg a DNA, emiatt Borbély László április ötödikén lemondott miniszteri tisztségéről. 
Victor Paul Dobrét az államfő leváltásáról rendezett népszavazás érvénytelenítésének hátráltatása kapcsán befolyással való üzérkedéssel gyanúsította meg a DNA.

Forrás: mediafax/hotnews, transindex

 

Share Button
Ennyien olvasták: 371

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.