Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Beengedi a román állampolgárokat Nagy-Britannia

Központ november 12, 2012 Hír & hírháttér

Beengedi a román állampolgárokat Nagy-Britannia

Nagy-Britannia nem tarthatja fenn 2013 után is román és bolgár állampolgárokkal szembeni munkaerőpiaci korlátozásokat – jelentette be Theresa May belügyminiszter, de London már konzultál más európai fővárosokkal, hogy elkerülje a túlkapásokat a munkaerő szabad áramlásának rendszerében.

 

A belügyminiszter szerint az EU-hoz legkésőbb csatlakozott Románia és Bulgária polgárai 2013 végétől korlátozások nélkül vállalhatnak munkát Nagy-Britanniában, ennek megakadályozása a két ország és az EU közötti csatlakozási szerződés megszegése volna.

Az ellenzéki Munkapárt közzétette, támogatja a korlátozások bármilyen jellegű meghosszabbítását. May elmagyarázta, a kormány korlátozni kívánja a bevándorlók hozzáférését az egészségügyi és a szociális támogatások rendszeréhez.

A The Sun napilap román és bolgár munkavállalók várható hullámáról cikkezett, amely nyomás alá helyezi majd a brit munkaerőpiacot. A lap szerint több százan már most illegálisan dolgoznak brit építkezéseken, és ez a szám 2014-től jelentősen megugrik, miközben a válság miatt sok brit állampolgár nem talál munkát magának.

forrás: manna.ro/mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 385

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.