Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Benedek Imre: Frunda SMS-e eredményesen mozgósított

Központ december 22, 2012 Hír & hírháttér

benedekimreBenedek Imre: Frunda SMS-e eredményesen mozgósított

Az idei választási eredményekre reflektálva megkerestük dr. Benedek Imre orvosprofesszort, aki négy évvel korábban RMDSZ-színekben képviselői mandátumért méretkezett meg. A 2008-ban 13 ezer szavazatott szerzett Benedek elmondta, hogy a legmeglepőbb számára az, hogy olyan körzetekben kampányolt a Szövetség erőteljesen, ott áldozott sok pénzt a kampányra, ahol az RMDSZ-siker borítékolható volt.

„Ezekben a körzetekben 75% fölötti a magyarság aránya, bárkit – akár sötétbőrű magyar jelöltet is – indíthattak volna az RMDSZ logója alatt, egyszerű többséget szerzett volna. Emellett hiányolom azt, hogy a jelöltek nevesítésére nem tartottak belső előválasztásokat, és nem konzultáltak egyes körzetekkel, azok vezetőivel a személyéket illetően” – nyilatkozta lapunknak dr. Benedek Imre.

Mint ismeretes, a választások napján Frunda György szenátorjelölt több száz mozgósító SMS-t küldött ki a város lakosainak, arra buzdítva őket, hogy menjenek szavazni. Benedek állítása szerint az sms következménye lehet az, hogy összegyűlt az akkor még hiányzó 1%-ék a bejutáshoz. „Én is akkor járultam az urnákhoz, és több barátom is hasonlóan cselekedett. Valószínűleg a vásárhelyieket nem személy szerint a jelöltek bejutása érdekelte, hanem a választási küszöb átlépését tartották fontosnak” – hangsúlyozta. Hozzátette: úgy gondolja, az RMDSZ-nek racionálisan elemeznie kell az eredményeket, és sürgős megoldást találni a hibákra, különben négy év múlva kétséges lesz a parlamentbe való bejutás.

Share Button
Ennyien olvasták: 427

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.