Hír & hírháttér

Bernády-ügy: egyetlen lépés kell

Bernády-ügy: egyetlen lépés kell

Már csak egy tanácsi határozaton múlik, hogy az iskolakezdésig felkerüljön a marosvásárhelyi 2-es számú Általános Iskola homlokzatára a város egykori polgármesterének, Bernády Györgynek a neve: az iskola vezetőtanácsa tegnap rábólintott a névváltoztatásra.

 

Benedek István önkormányzati képviselő elmondta, az ülésen tízből nyolc személy jelent meg. „Az igazgatónő nem is akart erről a témáról tárgyalni, és megtagadta, hogy levezényelje a gyűlést. Az intézet aligazgatója, Márton Imre végül magára vállalta a feladatot. Csegzi Sándor a polgármesteri hivatal, én pedig az önkormányzat képviselő-testülete részéről voltam jelen. Ott volt a magyar tanárok képviselője, a szülői bizottság elnöke, illetve az aligazgató.

Így gyűlt ki a szükséges öt, támogató szavazat” – fogalmazott Benedek István szerdai sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a névadó bizottságnak kell még rábólintania, majd azt követően az önkormányzat képviselő-testületének, és várhatóan a Dr. Bernády György Általános Iskolában kezdhetik meg a tanévet az ott tanuló diákok.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a Szociálliberális Unió (USL) tanácstagjai nem szavazzák meg a tervezetet, nemmel válaszolt. „Remélem, hogy elfelejtették már, hogy Adrian Păunescuról akarták elnevezni az iskolát. Az ugyanis mindössze kampányfogás volt” – jegyezte meg.

Forrás: krónika, székelyhon.ro

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.