Központ
2020. július 08. szerda, Ellák

Bevándorlókkal teli halászhajót fogtak el a Fekete-tengeren

Központ augusztus 21, 2017 Hír & hírháttér

Illegális bevándorlókkal teli kis méretű halászhajót fogott el vasárnap este a román parti őrség a Fekete-tengeren – közölte hétfőn honlapján a román határrendészet.

A közlemény szerint a román zászló alatt hajózó halászhajó a romániai Mangalia felé tartott, amikor a román parti őrség ellenőrizte. Fedélzetén több tucat ázsiai menekült tartózkodott. A hajót a mangaliai kikötőbe vezették, ahol elkezdődött a bevándorlók ellenőrzése. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a hajón hetven bevándorló – köztük húsz gyermek tartózkodott, akik szíriai és iraki állampolgároknak vallották magukat.

Vasárnap Nagylak térségében két olyan migránsokból álló csoportot is megállított a román határrendészet, amelyek a román-magyar zöld határ felé tartottak. Vasárnap este egy román rendszámú furgon 24 iraki és szíriai bevándorlót szállított a határ térségében. A migránsok – akik között nők és gyermekek is voltak – azt mondták, hogy a zöld határon készültek átjutni Magyarországra és a belső határellenőrzés nélküli schengeni térségbe.

Szintén vasárnap hajnalban a határrendészet három aradi taxiban összesen 15 iraki és afganisztáni állampolgárt fogott el, akik szintén a zöld határ felé tartottak. Mindkét csoport többnyire olyan bevándorlókból állt, akik menedéket kértek Romániában.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 489

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.