Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Biztonsági intézkedések az ünnepek idejére

Központ december 24, 2014 Hír & hírháttér

Több mint 25 000 rendőr, csendőr és tűzoltó lesz szolgálatban naponta országos szinten január 5-ig – jelentette be Gabriel Oprea belügyminiszter. A videokonferencián, amelyen a Belügyminisztérium fennhatósága alá tartozó fegyveres erők parancsnokai, valamint a rendőrök szakszervezeteinek képviselői vettek részt, Gabriel Oprea tárcavezető elmondta, hogy elfogadták a téli ünnepek idejére érvényes intézkedési tervet, amelyben megszabták minden egyes struktúra felelősségét és prioritását.

rendor
A terv szerint a 25 000 rendőr, csendőr, határrendőr és tűzoltó főként a közrend fenntartására, a határforgalom könnyítésére fog felvigyázni, valamint a kedvezőtlen időjárási körülmények okozta esetleges sürgősségi helyzetekre. A határrendőrség naponta átlagban 3000 alkalmazottat mozgósít a határátkelőknél annak érdekében, hogy ne keletkezzen torlódás az ünnepek ideje alatt.

Naponta 4900 tűzoltó lesz ugyanakkor szolgálatban, és közel 5000 másik tartalékban lesz.

Amíg a SMURD helikopterei esetében fel nem oldják a repülési tilalmat, amit a Konstanca megyei tragédia után vezettek be, a belügyminisztérium többi helikopterét és repülőgépét vetik be sürgősségi helyzetekben. A Román Rendőrség közel 10 500 rendőrt szólít szolgálatba naponta, ezek között 1600 forgalmi rendőr lesz, akik 400-nál több sebességmérő készüléket vetnek be országos szinten.

Gabriel Oprea miniszter elmondta még, hogy 91 800 tonna homokot, 131 600 tonna sót, 900 tonna kalcium-kloridot, illetve további 216 tonna más anyagot halmoztak fel a raktárakban az autópályák és országutak hótalanítására, emellett 240 kilométernyi sztráda és országút mentén állítottak fel védőkorlátokat a hó ellen.

forrás: nyugatijelen.com / Mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 612

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.