Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Botrányos rendkívüli tanácsülés – „Jövő héten lesz meleg víz”

Központ augusztus 3, 2012 Hír & hírháttér

Botrányos rendkívüli tanácsülés – „Jövő héten lesz meleg víz”

A majd’ három órán át tartó tanácsülésen megoldás született a másfél hónapja tartó melegvíz-problémára. Bár az összesereglett – naponta hidegzuhanyt vevő – lakosok az ülés közepén felháborodottan és szitkozódva távoztak, az illetékesek azt ígérték, hogy 48 órán belül, de legkésőbb jövő héten meleg víz fog folyni a csapokból.

 

„A melegvíz-szolgáltatást ideiglenesen átadtuk a Locativ Rt.-nek azzal a feltétellel, hogy 48 órán belül meleg vizet szolgáltatnak majd a lakosoknak, hisz ez esetben a hivatal ezt szavatolta” – nyilatkozta Peti András, RMDSZ-es városi tanácsos.

Csegzi Sándor azonban a hivatal álláspontjának ellentmondva kijelentette: a 48 órás határidő nem tartható. „A határozatot láttamoznia kell a prefektúrának, majd új szerződéseket kell kötni, ami legalább egy hétig elhúzódik” – jelentette ki, türelmet kérve lakosságtól.

               

Peti elmondta, hogy többször is ellátogattak a lakónegyedekbe, ahol a lakosok 86 százaléka kijelentette, hogy szeretne továbbra is e központosított rendszeren maradni, elégedettek a szolgáltatással, és ezt figyelembe véve úgy cselekedtek, hogy az érintettek érdekeiket érvényesítsék, és mihamarabb kapják vissza a meleg vizet. „Kihangsúlyozom, ez csak ideiglenes megoldás, folytatjuk a tárgyalásokat és várjuk, hogy mindenféle procedurális probléma megoldódjon annak érdekében, hogy a szolgáltatás működtetését maga a Polgármesteri Hivatal vegye át” – szögezte le Peti. Kiemelte, hogy a hivatal hatáskörébe akkor kerül át a távhőszolgáltatás, amikor az megkapja az Köztisztviselők Országos Ügynökségétől, illetve az Országos Energiaszabályozó Hatóságtól a működtetésre vonatkozó engedélyt.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mi lesz az E-Star és közvetetten az E-on fele felhalmozott adóssággal, Peti azt válaszolta, hogy a képviselő-testület tagjai átböngészték az összes – számukra hozzáférhető – dokumentációt, és abból az derült ki, hogy a Polgármesteri Hivatalnak nincs tartozása a távhőszolgáltató fele. „Minden feltétel adott ahhoz, hogy teljesüljön ez a határozat, és mindennek tudatában hitelt adunk a végrehajtó-testületnek, és bízunk abban, hogy megtesznek minden szükséges lépést annak érdekében, hogy 48 órán belül meleg víz folyjon a vásárhelyi lakosok csapjaiból” – összegzett Peti.

Az továbbra is kérdés marad, hogy a Polgármesteri Hivatal tartozik-e az E-Starnak vagy sem, hiszen az utóbbi állítja, hogy 3,5-4 millió lej adóssága van a hivatalnak a szolgáltató fele, viszont Claudiu Maior, a városvezető tanácsadója több ízben is kijelentette, hogy az önkormányzat egy lejjel sem tartozik az E-Starnak.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 369

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.