Központ
2020. január 22. szerda, Artúr, Vince

Büntetés az újságírónak, aki Tőkést „bozgornak” nevezte

Központ október 12, 2011 Hír & hírháttér

Büntetés az újságírónak, aki Tőkést „bozgornak” nevezte

Mihai Florin Nahorniac-ot a Ştefan cel Mare – egykori román uralkodó nevét viselő hetilap – főszerkesztőjét 600 lejre büntette tegnap az Országos Diszkriminációelleni Tanács.

, miután Tőkés Lászlót „bozgor” szóval illette, és újságjában megjelent cikkének egy bekezdése így hangzik: “Nem szégyelli magát ez a szerencsétlen „bozgor”? Hogy képes meggyalázni azt az országot, ahol született, ahol megkapta mindazokat a jogokat, amelyek minden román állampolgárt megillettek ebben az országban? Miért nem költözöl Magyarországra, miért nem hagyod el ezt az országot, ha nem tetszik neked valami?” Ugyanakkor Tőkés László meggyilkolására bújtja fel olvasóit ezzel a kérdéssel: „Hát senki nincs ebben az országban, aki golyót eresztene ennek a hazaárulónak a fejébe?”.

Tőkés ügyvédje, Kincses Előd hangsúlyozta: a cikk szerzője a magyar etnikum egészét diszkriminálta, amit a romániai diszkriminációellenes törvény súlyos kihágásnak minősít. Elfogadható megoldásnak tartja, hogy végre büntetést róttak ki az újságíróra, de a bírság összegét igen alacsonynak tartja. „Szerintem ez egy nagyon súlyos ügy a diszkrimináció, és sokkal szigorúbban kellene megbüntetni Nahorniacot.” – fejtette ki véleményét Kincses.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 483

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.