Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Bűnvádi eljárás indult Basescu ellen

Központ március 17, 2015 Hír & hírháttér

basepdlA legfőbb ügyészség ügyészei bűnvádi eljárás indítását kezdeményezték Traian Basescu volt államfő ellen egy zsarolási ügyben – írja a Realitatea.net.

Az ügyészek tavaly tavasszal függesztették fel Gabriela Firea PSD-s szenátor bűnvádi panaszának kivizsgálását, ugyanis az államfői tisztség mentelmet biztosított Traian Băsescunak. Emiatt Gabriela Firea az alkotmánybírósághoz fordult, ám az elutasította beadványát és megerősítette, nem indulhat bűnvádi eljárás Traian Băsescu ellen, amíg ő tölti be az államfői tisztséget.

A PSD azután jelentette fel a volt államfőt, hogy az azt mondta, Gabriela Firea jobban tenné, ha a férje, Florin Pandele, Voluntari község polgármestere háza táján nézne szét, ugyanis megeshet, egy nap nem találja otthon a férjét. Traian Băsescu ezt azután nyilatkozta, hogy Gabriela Firea, a Nana-bizottság tagjaként egy televíziós műsorban az államfő nagyobbik lányának földvásárlási ügyéről beszélt.

A legfőbb ügyészség a dosszié újranyitásáról december 22-én döntött, egy nappal azután, hogy lejárt Traian Băsescu államfői mandátuma, és megszűnt mentelmi joga.

Forrás: realitatea.net, transindex

Share Button
Ennyien olvasták: 422

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.