Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Crin Antonescu már nem akar visszavonulni a politikából

Központ augusztus 21, 2012 Hír & hírháttér

Crin Antonescu már nem akar visszavonulni a politikából

Tudomásul veszi Crin Antonescu, a Szociál-liberális Szövetség (USL) társelnöke az alkotmánybíróság döntését, amely érvénytelenítette a Traian Băsescu államfő leváltásáról szóló júliusi népszavazást. A liberális politikus a döntést igazságtalannak tartja, Băsescut pedig politikai értelemben törvénytelen államfőnek tekinti.

 

Antonescu, aki másfél hónapon át töltötte be ideiglenesen az államfői posztot, azért tartja igazságtalannak a bírói testület kedden elfogadott határozatát, mert az figyelmen kívül hagyja a választók „valódi” többségét képező 8,5 millió ember véleményét.

Antonescu szerint az alkotmánybíróságnak azért kellett volna érvényesnek nyilvánítania a népszavazást, mert legalább 2,5 millió állampolgárt nem kellett volna figyelembe venni az érvényességi küszöb megállapításakor.

A liberális politikus korábbi ígéretével ellentétben most azt közölte: nem hajlandó kilépni a politikából, mivel számára Băsescut menesztették az államfői tisztségből.

Kérdésre válaszolva nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy ismét felfüggesszék tisztségéből Basescut. Arra buzdította támogatóit, hogy tartsanak ki az USL mellett, és demokratikus eszközökkel folytassák a küzdelmet a Basescu-rendszer ellen “véleményük bátor kinyilvánításával”.

forrás: MTIKrónika

 

Share Button
Ennyien olvasták: 393

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.