Központ
2019. március 21. csütörtök, Benedek

Csökkentenék az áfát a csapvízre

Központ április 21, 2015 Hír & hírháttér

A PSD-ben szóba került, hogy csökkenjen a csapvíz áfája a lakosságra nézve, de csakis családonkénti havi legalább 5 közméteres fogyasztás esetében – jelentette ki tegnap Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, rámutatva, a költségvetés helyzete szerint idén ősszel be is lehetne vezetni az intézkedést.

csapviz
Teodorovici a PSD Országos Állandó Vezetőségének ülése után hangsúlyozta, az intézkedés nyomán a családok havonta kevesebb közköltséget fizetnének, mivel az elfogyasztott víz olcsóbb lesz az áfacsökkentés után. Hozzátette azonban, hogy az intézkedés kizárólag a lakosságra vonatkozna, és csak akkor, ha a fogyasztás eléri az 5 köbmétert.

A PSD több tagja a párt Országos Állandó Vezetőségének ülésén felvetette, hogy a csapvíz esetében is csökkentenie kellene a kormánynak 9 százalékra az áfát. Victor Ponta kormányfő felkérte a környezetvédelmi és a pénzügyminisztert, hogy jövő héten mutassa be a PSD-nek a hatástanulmányt erre vonatkozóan, hangsúlyozva: tudni akarja előbb, hogy ki(k)re vonatkozna egy ilyen intézkedés, és mennyibe kerülne ez az államnak.

Ponta kifejtette ugyanakkor, hogy ezt az intézkedést nem lehetne június elsejétől bevezetni, amikor hatályba lép az áfacsökkentés az élelmiszerekre vonatkozóan.

forrás: nyugatijelen.com / Mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 318

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.