Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Csütörtökön tárgyal az esetleges választási együttműködésről az EMNP és az MPP

Központ október 16, 2012 Hír & hírháttér

Csütörtökön tárgyal az esetleges választási együttműködésről az EMNP és az MPP

Csütörtökön összeül az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) tárgyalódelegációja, hogy megvitassa a két párt esetleges együttműködését a december 9-i romániai parlamenti választásokon.

 

Toró T. Tibor, az EMNP elnöke az MTI-nek elmondta, hétfő délben az elvi kérdésekről folytatott megbeszélést Marosvásárhelyen Bíró Zsolttal, az MPP szombaton megválasztott elnökével. Ekkor rögzítették a két párt tárgyalódelegációjának a csütörtöki tárgyalását.

Toró elmondta, az elvi megbeszélésen az derült ki számára, hogy az MPP független jelöltek támogatásában látja annak a lehetőségét, hogy képviseletet szerezzen a román parlamentben, az EMNP viszont pártként indulna, és a hat képviselői és három szenátori körzetben szerzett győzelemmel teljesíthető alternatív küszöb átlépését tűzte ki céljául. „Azt hiszem, hogy a két párt által javasolt megoldások összeegyeztethetők” – nyilatkozta Toró T. Tibor.

Az EMNP elnöke hozzátette, pártja hosszú távra próbál berendezkedni, és nemcsak ezen a választáson kívánna együttműködni az MPP-vel. „Meg kell találnunk a közös cselekvés lehetőségeit, és ha sikerül a bennünk létező előítéleteket lebontani, akár egy közös struktúrában is folytathatjuk az együttműködést. Ennek bármilyen változata egyelőre nyitva áll előttünk” – nyilatkozta Toró T. Tibor.

Az MTI-nek nem sikerült Bíró Zsoltot, az MPP elnökét elérnie a két pártelnök hétfői elvi megbeszélése után.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 378

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.