Hír & hírháttér

Csütörtökön tárgyal az esetleges választási együttműködésről az EMNP és az MPP

Csütörtökön tárgyal az esetleges választási együttműködésről az EMNP és az MPP

Csütörtökön összeül az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) tárgyalódelegációja, hogy megvitassa a két párt esetleges együttműködését a december 9-i romániai parlamenti választásokon.

 

Toró T. Tibor, az EMNP elnöke az MTI-nek elmondta, hétfő délben az elvi kérdésekről folytatott megbeszélést Marosvásárhelyen Bíró Zsolttal, az MPP szombaton megválasztott elnökével. Ekkor rögzítették a két párt tárgyalódelegációjának a csütörtöki tárgyalását.

Toró elmondta, az elvi megbeszélésen az derült ki számára, hogy az MPP független jelöltek támogatásában látja annak a lehetőségét, hogy képviseletet szerezzen a román parlamentben, az EMNP viszont pártként indulna, és a hat képviselői és három szenátori körzetben szerzett győzelemmel teljesíthető alternatív küszöb átlépését tűzte ki céljául. „Azt hiszem, hogy a két párt által javasolt megoldások összeegyeztethetők” – nyilatkozta Toró T. Tibor.

Az EMNP elnöke hozzátette, pártja hosszú távra próbál berendezkedni, és nemcsak ezen a választáson kívánna együttműködni az MPP-vel. „Meg kell találnunk a közös cselekvés lehetőségeit, és ha sikerül a bennünk létező előítéleteket lebontani, akár egy közös struktúrában is folytathatjuk az együttműködést. Ennek bármilyen változata egyelőre nyitva áll előttünk” – nyilatkozta Toró T. Tibor.

Az MTI-nek nem sikerült Bíró Zsoltot, az MPP elnökét elérnie a két pártelnök hétfői elvi megbeszélése után.

forrás: MTI

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.