Központ
2020. augusztus 08. szombat, László

December 9-étől változik a vonatok menetrendje

Központ november 24, 2012 Hír & hírháttér

December 9-étől változik a vonatok menetrendje

A vonatok új menetrendje 2012. december 9-én lép érvénybe. A módosítás 2013. december 14-ig lesz érvényes. Ennek értelmében, naponta összesen 1378 vonat fog közlekedni, 60-nal több mint a 2011–2012-es menetrendi tervben – tájékoztat a CFR Călători.

 

A vasúti közlekedés tervét az utasok igényeinek megfelelően alakították, úgy az időpontok és a szerelvények kapacitásának szempontjából, mint a minimális feltételek megteremtése és az erőforrások jobb kihasználása szerint.


A belföldi forgalom folytonossága és versenyképessége érdekében, szükség van egy teljesen átfogó szállítási rendszerre, amely többfajta közszállítási eszközt hangol össze. Az új vasúti közlekedési terv lehetővé teszi, hogy gyakoribb összeköttetés szülessen az ország nagyobb városai és a megyeszékhelyek között – magyarázták a Román Állami Vasúttársaság képviselői.

A nemzetközi vasúti forgalom terén, két új járatot vezettek be, Budapest végállomással. Egyik Bukarestből, a másik Máramarosszigetről indul a magyar fővárosba.

Továbbá, a CFR és a MÁV Trakció – magyarországi vasúttársaság – által megkötött szerződés alapján, a vasúti forgalom folytonosságát és az utazás idejének a csökkentését tűzték ki célul, azáltal, hogy a két főváros között egyetlen mozdony közlekedik majd.

A CFR 2012–2013-as időszakra szóló menetrendjét 13 lejért lehet megvásárolni, a vasúttársaság hazai vonatállomásain és utazási irodáiban. Mivel a tájékoztató füzetben ismertetett adatokat bármikor módosíthatják, a CFR Călători arra kéri utasait, érdeklődjenek időben a járatok felől.

forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 438

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.