Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

Dragnea: nem került pénzbe Trumppal beszélgetni

Központ január 24, 2017 Hír & hírháttér

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, a képviselőház elnöke hétfőn bejelentette, hogy bepereli azokat, akik azt állítják, hogy fizettek azért, hogy ő és a kormányfő részt vehessenek az Egyesült Államok elnökének beiktatásán.

‘Majd hozzásegítem azokat, akik ezeket a hazugságokat hangoztatják, hogy alkalmuk legyen bebizonyítani állításaikat a bíróságon (…), mert nem árt, ha a románok tisztában vannak a dolgokkal. (…) Nem lett volna szerencsés nekünk, románoknak, hogy elutasítsunk egy ilyen meghívást. (…). Nem képviselvén a román államot találkozóink voltak, és azok az emberek valóban beszélni akartak velünk’ – nyilatkozta a PSD elnöke a România TV műsorában.

Hozzátette: egy kisebb, olcsóbb szállodában szállt meg.

“Szerdán a tartomány alelnöke, aki meghívott az Államokba, meghívott egy vacsorára is, amelyiken úgy volt, hogy Donald Trump is részt vesz, és valóban, egy adott pillanatban meg is jelent. (…) Meghívtak és az asztal mellett Romániáról beszéltünk, azt mondták Románia fontos számukra. 20-25 percet tartott és nem került pénzbe’ – részletezte Dragnea.

Dragnea tagadta, hogy egymillió dollárt fizetett volna azért, hogy Donald Trumppal egy asztalhoz ülhessen, mert szerinte az amerikai törvénykezés megtiltja a külföldi állampolgároknak, hogy ilyen kifizetéseket eszközöljenek.

Dragnea megerősítette az Egyesült Államokkal kötött stratégiai partnerség fontosságát. ‘De túl a kapcsolat katonai összetevőjén ennek a partnerségnek kell hogy legyen egy gazdasági oldala is. Romániának gazdasági előnye kell hogy származzon ebből a partnerségből, hogy a románok érezzék a zsebükön, hogy jó nekik ez a kapcsolat’ – mondta a képviselőház elnöke.

Forrás: AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 459

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.