Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Drágul a tömegközlekedés Marosvásárhelyen?

Központ március 13, 2013 Hír & hírháttér

Drágul a tömegközlekedés Marosvásárhelyen?

Nem kizárt, hogy idén ismét emelkedik a buszjegyek ára Marosvásárhelyen. Claudiu Maior, a polgármester személyes tanácsadója ugyanis úgy nyilatkozott, a helyi tanácsosok nagy valószínűséggel napirendre hozzák majd a témát.

 

Az utolsó hasonló drágításra 2011. nyarán került sor városunkban, amikor 1,8 lejről 2 lejre emelték egy buszjegy árát.

A marosvásárhelyiek amúgy is elégedetlenek, hogy egyetlen utazásért 2 lejt kell kivenniük a zsebükből, a legnagyobb problémát azonban a buszokon és maxitaxikon lévő körülmények okozzák, főként nyáron. Az utasok amiatt bosszankodnak, hogy a mikrobuszok zsúfolásig megtelnek, és a sofőrök nem tartják be a menetrendet, így a várakozási idő több 10 percig is elhúzódhat.

„A körülmények, amelyek között utazni kell, nagyon rosszak. Főként szombaton és vasárnap, maxitaxival utazni szerencsétlenség!” – nyilatkozta egy utas, Marius. Egy másik helybéli, Maria szerint nagyon drága a jegy, aminek fejében még gyurakodni is kell, és ha netán blattolnánk, azonnal megbüntetnek a rendőrök.

Egyedül a nyugdíjasok vannak megelégedve a marosvásárhelyi tömegközlekedéssel.

2 lejbe kerül egyébként egy vonaljegy Nagyváradon, Déván és Vajdahunyadon is. Ellenben Kolozsváron egy buszjegy ára jelenleg 1,75 lej.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 406

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.