Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Egészségügyi Minisztérium figyelmeztetése

Központ január 30, 2012 Hír & hírháttér

Egészségügyi Minisztérium figyelmeztetése

Növekedőben van azon hajléktalanok száma, akiket a Mentőszolgálat és a Rohammentőszolgálat (SMURD) egységei a kórházakba, valamint a szociális otthonokba szállítottak a szélsőséges időjárás következtében.

 

A mentőautók az elmúlt 24 órában, országos viszonylatban, 241 hajléktalan személyt szállítottak be különböző egészségügyi intézményekbe, valamint szociális otthonokba. A rendkívűl alacsony hőmérséklet következtében beállt hipotermikus sokknak tulajdonítható halálesetek száma is növekedett, további négy esetet regisztráltak Tulcea, Botoşani, Neamţ, valamint Olt megyében. Ezzel országszinten, a sárga jelzésű meteorológiai figyelmeztetés életbelépésétől mostanig, hatra emelkedett az időjárás következtében elhunyt személyek száma

 Az Egészségügyi Minisztérium továbbra is felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érvényben lévő sárga jelzésű meteorológiai figyelmeztetés lejártáig kövessék mindenben az orvosok tanácsát, fogyasszanak minél dúsabb vitamintartalmú táplálékot, és lehetőleg kerüljék a nyílt terepen való tartozkódást. Amennyiben ez utóbbi mégsem lehetséges, öltözzenek minél vastagabban és viseljenek sapkát meg kesztyűt.

 Az idősebbek, különösképpen azok, akik valamilyen légúti vagy szívbántalmakban szenvednek, ebben a periódusban egyáltalán ne menjenek ki az utcára, mert az alacsony hőmérséklet miatt fokozott veszélynek vannak kitéve. Ugyanakkor a most uralkodó időjárási viszonyok közepette kerülni kell mindennemű alkohol fogyasztását.

Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya

2012.01.30

 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 441

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.