Központ
2020. január 25. szombat, Pál

Egészségügyi világkörkép: 71 évig élünk, és egyszerre 5 betegségben szenvedünk

Központ július 20, 2015 Hír & hírháttér

A legújabb világméretű egészségügyi felmérés szerint a vérszegénység, a halláscsökkenés, a derékfájás és a cukorbetegség okozza a legtöbb problémát világszerte, továbbá az emberiség harmada egyszerre öt betegséggel is küzd. Hazánkban a dohányzás következtében 21 percenként, a mozgásszegény életmód miatt 35 percenként, az egészségtelen táplálkozás miatt pedig 10 percenként hal meg valaki.

featuresgyogyszer

Egy frissen publikált 36.000. forrásos nemzetközi egészségügyi adatösszesítés eredményeként született brit felmérés kimutatta, hogy 2,3 milliárd ember, vagyis közel az emberiség harmada egyszerre öt, vagy annál több betegségben szenvedett 2013-ban. Hiába asszociálunk egyből az idős emberekre, 80%-uk 65 év alatti volt. 1990 és 2013 között a fejlődő országokban 10%-ról 52%-ra nőtt azoknak a száma, akik 10, vagy annál több betegségben szenvedtek.

A kutatás szerint generációkkal ezelőtt a fertőző betegségek, a terhességgel kapcsolatos komplikációk és a csecsemőkori, kisgyermekkori betegségek okozták a legtöbb aggodalmat a legfejlettebb országokban. Most, évtizedekkel a gazdasági fejlődés, a javuló egészségügyi ellátás után, ezek a problémák ma

A várható élettartam világszerte 71 év. Persze minél tovább élünk, annál több egészségügyi problémával, betegséggel kell megküzdenünk. Az egyik leggyakoribb betegség ma a világon a vashiányos vérszegénység, a halláscsökkenés, a derékfájás, a cukorbetegség, ezek mind 400 milliónál is több embert érintenek a tanulmány szerint.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 335

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.