Központ
2020. január 26. vasárnap, Paula, Vanda

Egy bilincselés margójára…

Központ szeptember 21, 2017 Hír & hírháttér

Előzmények: két autó koccant pár nappal korábban a Papiu és a Somostetőre vezető utca sarkán. Mivel személyi sérülés nem történt, és jelentősebb anyagi kár sem keletkezett, a könnyű balesetben érintettek – Dr. Benedek Imre kardiológus és belgyógyász főorvos (cégautóval), illetve a Marosvásárhelyi Táblabíróság volt főügyészének a fia, Dan Petru – megegyeztek, hogy a rendőrség bevonása nélkül egymással, illetve a biztosítótársaságokkal rendezik le az ügyet egy későbbi időpontban (erre a törvény lehetőséget ad). Mint később kiderült, a professzor céges autójának le volt járva a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (RCA), úgyhogy a helyzet tisztázásának érdekében tegnap délelőtt előbb Benedek Imre sofőrje (mint meghatalmazott), majd később ő maga is megjelent a rendőrségen.

A megbilincselés: a kardiológussal röviden, velősen és meglehetősen durván közölték, hogy az RCA lejárta miatt 90 napra felfüggesztik a vezetői engedélyét, majd a három rendőr közül az egyik rögvest le is kuporodott, és egy csavarhúzóval elkezdte leszerelni a rendszámtáblát a kocsijáról, bizonyára égetőbb dolga éppen nem akadt. Ekkor Benedek érdeklődve előrelépett egyet a guggoló rendőr irányába, egész közel hozzá (de semmiképpen nem pofozta fel, ahogy azt a maszol.ro állítja, vagy nem billentette ülepen, ahogy egyes vájtszeműek belelátni vélik a videófelvételekbe), amire az felpattant, mint akit lódarázs szúrt zacskón, és hátra tett kézzel megbilincselte az orvost (akit később három órára őrizetbe vettek, mert „agresszíven viselkedett”). Vajon mi szükség volt rá? Tán attól félt, hogy a hetven felé közeledő professzor egy körkörös sarokrúgással átrendezi a mosolyát, vagy magas térdemeléssel, a kétszáz méteres síkfutás olimpiai csúcsát megdöntve elszalad? Ráadásul az egész a Borsos Tamás utcában, a rendőrség mellett történt, ahogy az a videófelvételeken is látszik. Apropó, felvételek: kicsit se furcsállja senki, hogy egy ilyen hétköznapi cselekményt – hiszen egy megbilincselés a rendőrség közelében egyáltalán nem számít kirívónak – ketten is lefilmeztek, különböző szögekből?

Dr. Benedek Imre támogatóinak tegnapi, szeptember 21-ei közleménye:

„Egy volt főügyész és egy fiatal diverzionista rendőrtiszt (vélhetően valamilyen bujkáló nagykutyának a farkaskutyája) megpróbálták ma megfélemlíteni és megalázni a romániai orvoslás egyik titánját. Biztosítunk mindenkit, hogy nem jártak sikerrel, sőt, csak még jobban megerősítették. Továbbá bízunk benne, hogy a jogi apparátusban sok professzionista és az elvszerűséget követő ember tevékenykedik, ahogy az ma is bebizonyosodott.”

Share Button
Ennyien olvasták: 3511

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.