Központ
2018. október 21. vasárnap, Orsolya

Egy időben a forgatagos Ghymes-koncert és Florea Edda-koncertje

Központ augusztus 19, 2013 Hír & hírháttér

Szabotázs?

Egy időben a forgatagos Ghymes-koncert és Florea Edda-koncertje

Szeptember 1-jén, vasárnap két nagyobb kaliberű, magyar előadójú koncert is lesz Marosvásárhelyen. Az egyik együttes a Ghymes, amely a Vásárhelyi Forgatag keretén belül lép színpadra a Maros-parton, a másik pedig az Edda, amelyet Dorin Florea polgármester hívott Marosvásárhelyre. Patakyék a Ligetben csapnak a húrok közé.

 

Lapunk érdeklődésére az Edda országos koncertirodájának illetékese, Molnár Csaba megerősítette, hogy az Edda szeptember 1-jén koncertezik Marosvásárhelyen.

Portik Vilmos, az EMNP Maros megyei elnöke, a Vásárhelyi Forgatag főszervezője tőlünk értesült az Edda-koncert híréről. „Most halljuk ezt először. Amúgy ez tipikusan egy olyan módszere a Polgármesteri Hivatalnak, amellyel a pozitív kezdeményezéseket el akarják lehetetleníteni Marosvásárhelyen. Sajnálatos, hogy két neves magyar zenekar egyidőben fog fellépni, amelyek kiolthatják egymást. Az Edda az utóbbi időben többször is koncertezett a városban, emiatt bízom abban, hogy a Ghymes-koncert töretlen sikert fog aratni, ugyanakkor félő és fennáll annak is az esélye, hogy a város lakosai mégis az Eddát választják. Fontosnak tartom kiemelni, hogyha a Ligetben abszolút többségben román rendezvényre kerül sor, valószínű, hogy a polgármester szerint elkerülendő etnikai konfliktus fog ezzel kiélesedni” – nyilatkozta Portik.

Mint ismeretes, az elmúlt héten konfliktusok sorozata robbant ki a vásárhelyi magyar rendezvény körül, amikor Dorin Florea nem adott engedélyt a Forgatag főtéri megszervezésére. A polgármester olyan feltételeket állított az RMDSZ, EMNP és civilekből toborzott szervezők elé, amelyeknek nem állt módjukban eleget tenni, emiatt az eseményt Marosszentgyörgyre költöztetik.

Share Button
Ennyien olvasták: 307

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.