elovalasztas
Hír & hírháttér

Egyre többen és hangosabban követelik az előválasztást!

elovalasztasEgyre többen és hangosabban követelik az előválasztást!

Telik-múlik az idő, vészesen közeleg a választások napja, s még mindig nincs végső megegyezés a helyi politikai erők között a közös vásárhelyi magyar polgármester-jelölt személyét illetően. Az RMDSZ és az EMNP látszólag megegyezett ugyan, hogy dr. Vass Leventét indítják, de a semmire sem kötelező szóbeli egyezségen túl még nem jutottak. Tájainkon az írásban rögzítetteket sem szokás betartani…

 

Közben pedig egyre többen, és egyre hangosabban követelik – a magunk során mi is ezt tettük, tesszük –, hogy előválasztásokon döntsenek, ki legyen a vásárhelyi magyarság közösen támogatott polgármester-jelöltje.

Az előválasztás szükségességére vonatkozó kérdést múlt év novemberében tettük fel honlapunkon, azóta mintegy 1100-an válaszoltak, s 80 százalékuk támogatná az indítványt. Hasonló módon vélekedett a minap Kincses Előd is, aki nyilvánosan fel is kérte az indulási szándékát eddig jelző három lehetséges jelöltet – Smaranda Enachet, dr. Vass Leventét és dr. Benedek Imrét –, hogy nyilatkozzanak: hajlandók-e ily módon megméretkezni, illetve, hogy feltételek nélkül támogatnák-e azt, aki győztesen kerülne ki egy előválasztásból.

Számunkra a helyzet világos: Smaranda Enache lapunknak nyilatkozva kijelentette: a jelöltállítást a magyar közösség belügyének tartja, ebből következően nem szándékszik részt venni egy ilyen megmérettetésen, dr. Benedek Imre viszont úgy nyilatkozott, hogy szerinte ez az egyetlen járható út, és ha nem ő lenne a befutó, akkor kész minden erejével a győztest támogatni. Egyetlen személy, dr. Vass Levente, és az őt jelölő két szervezet, az RMDSZ és az EMNP, akik ellenzik az előválasztást.

Vajon miért?

Találgatásokba ezúttal nem bocsátkozunk, de ígérjük, később még visszatérünk a témára.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.