Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Elkezdődött a marosvásárhelyi RMDSZ újraszervezése – 13 körzet helyett csak 8

Központ január 17, 2013 Hír & hírháttér

Elkezdődött a marosvásárhelyi RMDSZ újraszervezése – 13 körzet helyett csak 8

Hétfőn ülésezett a Területi Állandó Tanács által megbízott átszervezési bizottság, amely meghatározta a marosvásárhelyi RMDSZ újraszervezés menetrendjét és döntést hozott a szervezeti struktúra átszervezését illetően. Január 21-ig a marosvásárhelyi szervezet korábbi vezetősége átadja a körzeti tagnyilvántartó lajstromokat, amit a bizottság egy egységes adatbázisba rendszerez és aktualizál. Ugyanakkor a bizottság a korábbi 13 körzet helyett, 8 területi egységet, úgynevezett kerületet határozott meg – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

 

Ezt követően meghirdetésre kerül az újra felosztott területi egységekben — kerületekben — az alakuló közgyűlés, illetve belső választás, ahol megválasztják a kerületi elnököket, választmányokat, valamint az újraszerveződő megyeszékhelyi küldöttgyűlés kerületi képviselőit.

A bizottság a korábbi 13 körzet helyett, 8 területi egységet, úgynevezett kerületet határozott meg, figyelembe véve a marosvásárhelyi szavazóirodák határait, valamint a lakosság létszámát.” – írja a kommünikében.

A bizottság emellett a közleményben felkéri Marosvásárhely lakosait, hogy a következő hetekben tisztázzák tagsági viszonyukat.

„Tekintettel arra, hogy sajnálatos módon Marosvásárhely több városrészében több-kevesebb ideje megszűnt a tagdíjgyűjtés, a soron következő kerületi alakuló gyűlések szabályszerű megszervezése érdekében, fontos, hogy az érdekelt tagok tisztázzák tagsági viszonyukat, ugyanis a választó közgyűléseken csakis a fentiekben ismertetett legitimitással rendelkező tagok élhetnek szavazói, illetve választhatósági jogukkal. Az RMDSZ Maros megyei szervezetének titkárságán, a Dózsa György út 9 szám alatt naponta 9-16 óra, illetve kedden és pénteken 9-19 óra között lehet a tagsági viszonyokat rendezni, felújítani, illetve a szervezetbe tagfelvételt kérvényezni. Az újraszervezett kerületekben csak az illető területi egységhez tartozó utcákban állandó lakhellyel rendelkező tagok élhetnek választói, illetve választhatói jogukkal” – szignózza Brassai Zsombor, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke, az átszervezési bizottság nevében.

Share Button
Ennyien olvasták: 331

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.