Központ
2017. november 21. kedd, Olivér
Borús
Ma
Borús
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Előkészítettek egy irodát a Victoria-palotában Sorin Grindeanu kijelölt miniszterelnöknek

Központ december 30, 2016 Hír & hírháttér
Sorin Grindeanu kijelölt miniszterelnök rendelkezésére bocsátottak egy irodát a Victoria-palota első emeletén, hogy a kinevezési eljárás befejezéséig ott dolgozhasson – közölték az AGERPRES hírügynökséggel hivatalos források.
Az idézett forrás szerint Dacian Cioloş miniszterelnök tovább folytatja tevékenységét egészen addig, amíg a PSD-ALDE koalíció kijelölt miniszterelnökét, Sorin Grindeanut beiktatják.

Dacian Cioloş miniszterelnök jövő hétre készíti el tevékenységi mérlegét, egyelőre nem jelölték ki azt a napot, amikor beszámol tevékenységéről – állítják az idézett források.

Klaus Iohannis államfő péntek reggel írta alá a rendeletet, amellyel kormányalakítási megbízást adott Sorin Grindeanunak. A rendelet pénteken meg is jelent a Hivatalos Közlönyben.

Sorin Grindeanut szerdán jelölte a kormányfői tisztségre a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalíció, miután Sevil Shhaideh kinevezését elutasította az elnök. Az államfő csütörtökön találkozott Grindeanuval a Cotroceni-palotában.

forrás: AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 234

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.