Központ
2019. január 20. vasárnap, Fábián, Sebestyén

Első száz napja alatt a parlamentben csalódott Johannis

Központ április 1, 2015 Hír & hírháttér

Klaus Johannis a tavaly novemberi megválasztása óta eltelt első száz napot értékelte az elnöki hivatalban tartott, a televízióban is közvetített sajtótájékoztatóján. Szerinte a parlament akadályozza az igazságszolgáltatást.

johannispnl
Kijelentette: legfőképpen azzal elégedetlen, hogy a parlament több olyan ügyészségi kérést utasított el, amely parlamenti képviselők és szenátorok előzetes letartóztatására, illetve ellenük bűnvádi eljárás megindítására vonatkozott. Úgy vélte, hogy ez a parlamenti magatartás rontja Románia schengeni csatlakozásának esélyeit, amelyekkel kapcsolatban “mérsékelten derűlátó”. Szavai szerint Romániának van esélye, de nincs bizonyossága, hogy a közeljövőben megvalósulhat a schengeni integráció.

Véleménye szerint a választók másfajta hozzáállást várnak el a politikusoktól. Közölte, hogy április közepe után ismét egyeztetni fog a pártokkal a kérdésben.

Azokra a bírálatokra válaszolva, amelyek szerint nem lép fel elég határozottan a kormány és a parlament bizonyos döntései ellen, Johannis kifejtette: tartja magát ahhoz az elvhez, hogy visszaélésekre nem válaszolhat visszaéléssel, mert az nem vezet sehova. Az államfő ezzel Traian Basescu volt elnök konfrontatív stílusára utalt, elhatárolódva attól. Úgy vélte, elnöki működésének száz napja alatt már bizonyította, hogy sikerült a kampányban tett ígéretének megfelelően új stílust meghonosítania, amellyel “nem avatkozik bele olyan dolgokba, amelyek nem az államfőre tartoznak”.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 361

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.