Központ
2017. szeptember 23. szombat, Tekla, Líviusz
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős

Eltűnt egy magyar srác Skóciában

Központ szeptember 23, 2012 Hír & hírháttér

Eltűnt egy magyar srác Skóciában

Eltűnt magyart keresnek a hatóságok és a családtagok Skóciában. A 27 éves férfi testvére szombaton az MTI-t arról értesítette, hogy a fiatalember még múlt vasárnap indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből. Szállásadójának azt mondta, hogy egy éjszakára megy sátorozni, és másnap – vagyis hétfőn – tér vissza.

 

Személyes tárgyait, köztük a kameráját és a számítógépét is ott hagyta a szálláson.


Szerdára volt repülőjegye Budapestre. Szállásadója azonban szerdán bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy a fiatalember nem tért vissza a túráról.

Édesapja a helyszínre utazott, és próbálja a helyi rendőrséggel koordinálni a keresést.

Az MTI-nek az esetről beszámoló családtag közölte: a család „biztos benne, hogy a fiú valahol a szigeten van, és valami baja van. Nem jellemző rá, hogy szó nélkül eltűnne és ne jelentkezne a családjánál”.

Múlt vasárnap írt legutóbbi e-mail üzenetében megerősítette, hogy szerdán utazik haza.

Az eltűnt magyar férfi testvérének beszámolója szerint a helyi rendőrség szombaton kezdte csak meg a helikopteres keresést.

„Nagyon nagy szigetről van szó, így nem tudják, hogy hol keressék. A helyi lakosságban bízunk abban, hogy valaki látta, felvette, esetleg útbaigazította vasárnap, így szűkebb területen lehetne keresni” – tette hozzá az esetet ismertető családtag.

Az ügyről a Stornoway Gazette című helyi hírportál is beszámolt, azt írva, hogy a fiatalember két hónapja túrázott Nagy-Britanniában múlt hétvégi eltűnése előtt. A portál szerint a magyar férfi alaposan felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne esőálló sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a túrára a szigeten.

A rendőrség felhívást intézett a helyi lakosokhoz, hogy akinek bármilyen információja van a magyar fiatalember hollétéről, jelezze a hatóságoknak.

Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe csaknem 1800 négyzetkilométer, és mindössze 19 ezren lakják.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 193

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.