Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Eltűnt egy magyar srác Skóciában

Központ szeptember 23, 2012 Hír & hírháttér

Eltűnt egy magyar srác Skóciában

Eltűnt magyart keresnek a hatóságok és a családtagok Skóciában. A 27 éves férfi testvére szombaton az MTI-t arról értesítette, hogy a fiatalember még múlt vasárnap indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből. Szállásadójának azt mondta, hogy egy éjszakára megy sátorozni, és másnap – vagyis hétfőn – tér vissza.

 

Személyes tárgyait, köztük a kameráját és a számítógépét is ott hagyta a szálláson.


Szerdára volt repülőjegye Budapestre. Szállásadója azonban szerdán bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy a fiatalember nem tért vissza a túráról.

Édesapja a helyszínre utazott, és próbálja a helyi rendőrséggel koordinálni a keresést.

Az MTI-nek az esetről beszámoló családtag közölte: a család „biztos benne, hogy a fiú valahol a szigeten van, és valami baja van. Nem jellemző rá, hogy szó nélkül eltűnne és ne jelentkezne a családjánál”.

Múlt vasárnap írt legutóbbi e-mail üzenetében megerősítette, hogy szerdán utazik haza.

Az eltűnt magyar férfi testvérének beszámolója szerint a helyi rendőrség szombaton kezdte csak meg a helikopteres keresést.

„Nagyon nagy szigetről van szó, így nem tudják, hogy hol keressék. A helyi lakosságban bízunk abban, hogy valaki látta, felvette, esetleg útbaigazította vasárnap, így szűkebb területen lehetne keresni” – tette hozzá az esetet ismertető családtag.

Az ügyről a Stornoway Gazette című helyi hírportál is beszámolt, azt írva, hogy a fiatalember két hónapja túrázott Nagy-Britanniában múlt hétvégi eltűnése előtt. A portál szerint a magyar férfi alaposan felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne esőálló sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a túrára a szigeten.

A rendőrség felhívást intézett a helyi lakosokhoz, hogy akinek bármilyen információja van a magyar fiatalember hollétéről, jelezze a hatóságoknak.

Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe csaknem 1800 négyzetkilométer, és mindössze 19 ezren lakják.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 449

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.