Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Emelnék a gáz árát

Központ február 10, 2015 Hír & hírháttér

Románia nem állapodott meg nemzetközi hitelezőivel két feltételről, így nem írja alá a bukaresti kormány azt a szándéklevelet, amely a következő hitelrészlet jóváhagyásához szükséges – jelentette be hétfőn Victor Ponta román miniszterelnök.

gaz
A román kormány hétfőn fejezte be a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Bizottság (EB) és a Világbank megbízottaiból álló küldöttséggel a tárgyalásokat az IMF irányítása alatt kötött hitelszerződés feltételeinek áttekintésére alkalmas felülvizsgálati látogatás keretében.

Ponta bejelentette, hogy a szénkitermelő iparban tervezett szerkezet-átalakítások, valamint a lakossági gázár növekedési üteme esetében támadtak nézeteltérések, de a hitelszerződés érvényben marad, és a felek áprilisban folytatják a tárgyalásokat.

Az IMF ugyanis nem kevesebbet akar, mint a gáz árának 15 százalékos emelését a lakossági fogyasztók felé, a jelenlegi 53,3 lej/MWh-ról 62 lej/MWh-ra. A kormány ebbe nem ment bele, mivel szerinte a lakosság nem tudná elviselni ezt a meredek drágulást.

forrás: Székely Hírmondó

Share Button
Ennyien olvasták: 463

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.