Hír & hírháttér

Enyhén csökkentek a Volkswagen eladások az emelkedő autópiacon

Közel tíz százalékkal emelkedtek a gépkocsieladások Romániában, az év első tíz hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához képest 9,3 százalékkal több új személygépkocsit írattak forgalomba.

Idén összesen 64 401 új személyautó jelent meg az utakon, tavaly ez a szám 58 908 volt. Eközben a Dacia eladások is nőttek uniós szinten 3,2 százalékkal, elérve a 314 124 darabot. A Renault tulajdonban levő román márkának ez 2,7 százalékos piaci részesedést biztosít.

Október viszonylatában három százalékos emelkedés volt tapasztalható az újautó eladások terén, a múlt hónapban összesen 7 562 új személyautó került forgalomba.

Uniós szinte mindegyik országban növekedés volt tapasztalható az idén: Spanyolországban 20,5, Olaszországban 14,7, Franciaországban és Németországban pedig 5,7 és 5,1 százalékkal nőttek az újautó eladások. Enyhe csökkenés volt tapasztalható azonban Ausztriában (-0,7%) valamint Észtországban (-2,7%) és Luxemburgban (-5,3%).

Az évből eddig eltelt tíz hónap alatt a Volkswagen eladások 6,4 százalékkal nőttek, elérve a 2 866 366 darabot. Októberben már az emissziós-botrány hatására 0,5 százalékos csökkenés volt tapasztalható, ami a tavalyi év hasonló időszakához képest 276 771 darabbal kevesebb eladott járművet jelent.

Forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.