Központ
2017. szeptember 26. kedd, Jusztina
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Exkluzív képviseleti támogatást ígértek afrikai részről ifj. dr. Benedek Istvánnak

Központ szeptember 20, 2012 Hír & hírháttér

dsc05153Exkluzív képviseleti támogatást ígértek afrikai részről ifj. dr. Benedek Istvánnak

Szeptember 16-17-én a Gambiai Köztársaság budapesti diplomáciai képviseletén fogadták ifj. Benedek Istvánt. A marosvásárhelyi üzletembert a képviselet vezetője, Dr. Suha György nagykövet, Gambia Köztársaság bécsi ENSZ állandó képviseletének vezetője, Turgyán Tamás, az EU területén akkreditált konzuli testület (FUECH) brüsszeli irodájának politikai és szub-szaharai ügyekért felelős vezető tanácsosa, és a nagykövet tanácsosa, Osváth Pál szakdiplomata látta vendégül.

 

Lapunk érdeklődésére Benedek elmondta, hogy a marosvásárhelyi sajtóból értesült a nyugat-afrikai országokhoz kapcsolódó befektetések lehetőségéről, és így jutott el Gambia diplomáciai képviseletéhez. „Közismerten üzleti érdekeltségeim közé tartozik a gyógyszeripar, amely rendkívül fontos és előnyben részesített üzletág a fekete kontinensen. A képviselet támogatásáról biztosított – üzleti és diplomáciai vonatkozásban egyaránt –, ennél fogva az elkövetkezendőkben üzleti érdekeltségeim egy része Nyugat-Afrikát érinti. A képviselet vezetője, Suha György és első beosztottja, Osváth Pál tájékoztatása révén pozitív kép alakult ki számomra Afrikáról. Ennek apropóján idézném Suha György nagykövet urat: Afrika szép, fontos, vonzó és még kiaknázatlan” – mondta el Benedek.

            

Dr. Suha György kifejtette, hogy a Benedeket érintő támogatásuk kiterjed az ún. sister-country szerződés által képviselt országokra is. „Képviseletünk az ECOWAS (Economic Community of West African State) országai közül nyolc államot képvisel Gambia Köztársaságon kívül. Ezekben az államokban teljes körű támogatást biztosítunk a marosvásárhelyi üzletembernek. Benedeknek sikerült megcáfolnia a romániai üzletemberekről a közvéleményben kialakult kedvezőtlen képet: értékeltük pontosságát, tenni akarását, üzleti képességeit és segítőkészségét. Ennek eredménye egy exkluzív képviseleti támogatás lett” – nyilatkozta Suha.

A látogatás során Benedek találkozott Turgyán Tamással, az EU területén akkreditált konzuli testület (FUECH) brüsszeli irodájának politikai és szub-szaharai ügyekért felelős vezető tanácsosával, aki egyben a Gambiai Köztársaság budapesti diplomáciai külképviseletének munkatársa.

Osváth Pál szakdiplomata, a nagykövet tanácsosa is kifejtette véleményét az induló üzleti kapcsolatról. A marosvásárhelyi származású diplomata szerint, mivel gyógyszeriparról van szó, csakis sikeres lehet az üzlet. Hozzátette: képviseletük szoros együttműködést igényel Benedekkel, a naprakész információ elengedhetetlen, mivel a piac nagyon dinamikusan fejlődik. „Amint a nagykövet úr is említette, ebben az üzletágban ifj. Benedek Istvánt támogatjuk. Ő az első marosvásárhelyi vállalkozó, aki megkeresett minket, így előnyben részesül. Kiemelten kezeljük ezt az együttműködést, hisz ismeretes: a gyógyszeripar nagyon fontos üzletág” – mondta el Osváth.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is nyitottak bárki felé, és több olyan üzletág is működik Romániában, amelyben érdekeltek. Jelen pillanatban több mint tíz romániai nagy cégnek szerveznek egy nyugat-afrikai szakmai körutat. Az érdeklődők a romrep@gambia.hu drótpostacímen kaphatnak kérdéseikre választ.

Lapunk következő számában exkluzív interjút olvashatnak Osváth Pállal, akit nemrégiben a Saint Gabriel Diplomáciai Szövetség tüntetett ki a Szövetség Kék keresztjével.

Share Button
Ennyien olvasták: 498

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.