Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Exkluzív képviseleti támogatást ígértek afrikai részről ifj. dr. Benedek Istvánnak

Központ szeptember 20, 2012 Hír & hírháttér

dsc05153Exkluzív képviseleti támogatást ígértek afrikai részről ifj. dr. Benedek Istvánnak

Szeptember 16-17-én a Gambiai Köztársaság budapesti diplomáciai képviseletén fogadták ifj. Benedek Istvánt. A marosvásárhelyi üzletembert a képviselet vezetője, Dr. Suha György nagykövet, Gambia Köztársaság bécsi ENSZ állandó képviseletének vezetője, Turgyán Tamás, az EU területén akkreditált konzuli testület (FUECH) brüsszeli irodájának politikai és szub-szaharai ügyekért felelős vezető tanácsosa, és a nagykövet tanácsosa, Osváth Pál szakdiplomata látta vendégül.

 

Lapunk érdeklődésére Benedek elmondta, hogy a marosvásárhelyi sajtóból értesült a nyugat-afrikai országokhoz kapcsolódó befektetések lehetőségéről, és így jutott el Gambia diplomáciai képviseletéhez. „Közismerten üzleti érdekeltségeim közé tartozik a gyógyszeripar, amely rendkívül fontos és előnyben részesített üzletág a fekete kontinensen. A képviselet támogatásáról biztosított – üzleti és diplomáciai vonatkozásban egyaránt –, ennél fogva az elkövetkezendőkben üzleti érdekeltségeim egy része Nyugat-Afrikát érinti. A képviselet vezetője, Suha György és első beosztottja, Osváth Pál tájékoztatása révén pozitív kép alakult ki számomra Afrikáról. Ennek apropóján idézném Suha György nagykövet urat: Afrika szép, fontos, vonzó és még kiaknázatlan” – mondta el Benedek.

            

Dr. Suha György kifejtette, hogy a Benedeket érintő támogatásuk kiterjed az ún. sister-country szerződés által képviselt országokra is. „Képviseletünk az ECOWAS (Economic Community of West African State) országai közül nyolc államot képvisel Gambia Köztársaságon kívül. Ezekben az államokban teljes körű támogatást biztosítunk a marosvásárhelyi üzletembernek. Benedeknek sikerült megcáfolnia a romániai üzletemberekről a közvéleményben kialakult kedvezőtlen képet: értékeltük pontosságát, tenni akarását, üzleti képességeit és segítőkészségét. Ennek eredménye egy exkluzív képviseleti támogatás lett” – nyilatkozta Suha.

A látogatás során Benedek találkozott Turgyán Tamással, az EU területén akkreditált konzuli testület (FUECH) brüsszeli irodájának politikai és szub-szaharai ügyekért felelős vezető tanácsosával, aki egyben a Gambiai Köztársaság budapesti diplomáciai külképviseletének munkatársa.

Osváth Pál szakdiplomata, a nagykövet tanácsosa is kifejtette véleményét az induló üzleti kapcsolatról. A marosvásárhelyi származású diplomata szerint, mivel gyógyszeriparról van szó, csakis sikeres lehet az üzlet. Hozzátette: képviseletük szoros együttműködést igényel Benedekkel, a naprakész információ elengedhetetlen, mivel a piac nagyon dinamikusan fejlődik. „Amint a nagykövet úr is említette, ebben az üzletágban ifj. Benedek Istvánt támogatjuk. Ő az első marosvásárhelyi vállalkozó, aki megkeresett minket, így előnyben részesül. Kiemelten kezeljük ezt az együttműködést, hisz ismeretes: a gyógyszeripar nagyon fontos üzletág” – mondta el Osváth.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is nyitottak bárki felé, és több olyan üzletág is működik Romániában, amelyben érdekeltek. Jelen pillanatban több mint tíz romániai nagy cégnek szerveznek egy nyugat-afrikai szakmai körutat. Az érdeklődők a romrep@gambia.hu drótpostacímen kaphatnak kérdéseikre választ.

Lapunk következő számában exkluzív interjút olvashatnak Osváth Pállal, akit nemrégiben a Saint Gabriel Diplomáciai Szövetség tüntetett ki a Szövetség Kék keresztjével.

Share Button
Ennyien olvasták: 1116

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.