Központ
2020. október 26. hétfő, Dömötör

Fedett olimpiai medence Marosvásárhelyen

Központ január 6, 2012 Hír & hírháttér

Fedett olimpiai medence Marosvásárhelyen

Csütörtökön, január 5-én, 16.30 órakor, a Maros Sport- és Szabadidő-komplexumban sor került a preszosztatikus védőballonnal ellátott olimpiai úszómedence felavatására, amely „trópusi” hangulatot biztosít mintegy 2.400 négyzetméternyi területen, 28 Celsius-fokos hőmérsékleten.

 

Az esemény kapcsán bemutató jellegű vízilabda mérkőzést láthattunk, a nagyváradi Crisul, a bukaresti Dinamo (felnőtt kategória), valamint a budapesti Honvéd, a marosvásárhelyi Aquasport és TORPI  junior csapatának részvételével. A megnyitó ugyanakkor a vízilabda Marosvásárhelyre való, közel 25 év utáni visszatérését ünnepli.

                

A védőballon (amely befektetés értéke 700.000 lejre tehető) biztosítani fogja a medence használatát a hideg évszakban, nyáron pedig kifedik a medencét. A helyi tanácsosok döntése értelmében, városunk iskolás és óvodás gyerekei (akik úszó tanfolyamon kívánnak részt venni) bizonyos előnyöket élveznek majd mind a tanfolyam díját, mind pedig a szállítást illetően.

                

      

               

A fedett medencét mától bárki használhatja, reggel a sportolók edzései kapnak helyet, de délutántól egész 22 óráig a város bármely lakója használhatja ezt az aktív kikapcsolódási lehetőséget. A két órás intervallumokra felosztott úszási idő gyerekeknek 6 lejbe, felnőtteknek pedig 9 lejbe fog kerülni.  Dorin Florea polgármester szerint az év 7 hónapjában fog működni az olimpiai méretű úszómedence.  „Örülök, hogy három év után sikerült betartanom a megfogadott ígéretem, miszerint fedett, olimpiai uszodát nyitok a vásárhelyi lakosoknak. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartom, hogy a városunk sportolóinak helyet és körülményeket biztosítottunk a téli időszak alatti edzéseikre” – fogalmazott városunk elöljárója.  Megemlítendő, hogy a víkend-telepi fedett uszoda egyedülálló Romániában.

             

Share Button
Ennyien olvasták: 679

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.