Központ
2020. augusztus 06. csütörtök, Berta, Bettina

Felgyújtaná magát Marian Cozma apja a magyar konzulátus előtt

Központ január 6, 2015 Hír & hírháttér

Elégedetlen Petre Cozma, a meggyilkolt korábbi veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma édesapja amiatt, hogy még nem kapott kártérítést azoktól, akik meggyilkolták a fiát. A Romania TV-be sokkoló kijelentést tett:  “végső elkeseredésemben a magyar konzulátus előtt felgyújtom magam, talán akkor számba vesznek végre”. 

mariancozmaapja
Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban egy veszprémi szórakozóhely előtt szúrták szíven, a Veszprém Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte a gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, a harmadrendű vádlott pedig húszévi fegyházbüntetést kapott. 2012 áprilisában azonban az életfogytiglant 18 évre, a másik büntetést pedig 8 évre csökkentették, ami országos felháborodást váltott ki.

„Kezdettől fogva mondtam, hogy bízom a magyar igazságszolgáltatásban, és örülök annak, hogy nem kellett csalódnom. A bűnösök számára ez korrekt ítélet, számomra viszont nem” – nyilatkozta a Romania TV-nek az apa, akinek egészségi állapota is folyamatosan romlik.

A tragédiát követően, 2009 márciusában Bukarestben Gyenesei István akkori önkormányzati miniszter azt mondta, hogy Petre Cozma emberi nagyságról tett bizonyságot, hiszen higgadtságra és békességre intette az embereket, valamint együttműködésre és a közös gondolkodásra biztatott mindenkit, ezért a Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát adta át neki.

forrás: romaniatv.net, origo

Share Button
Ennyien olvasták: 741

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.