Központ
2017. szeptember 21. csütörtök, Máté, Mirella
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű

Felmelegedés várható február első napjaiban

Központ január 25, 2017 Hír & hírháttér

A következő két hétben maradnak az ingadozó hőmérsékleti értékek, de az általános tendencia felmelegedést mutat, derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) január 25-e és február 5-e közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

Erdélyben ennek a hétnek a végén fagyosabb lesz az idő a sokévi átlagnál: a legmagasabb értékek -4 és 0, míg a legalacsonyabbak (főleg január 27-én és 28-án hajnalban) mínusz 14 Celsius-fokig süllyedhetnek. A második héten fokozatosan melegedni fog a levegő hőmérséklete, így február első napjaiban akár 10 fokkal is magasabb lehet úgy az éjszakai, mint a nappali hőmérséklet az egy héttel korábbinál. Csapadék január 25-e után várható.

A Bánságban a hét közepéig még mínusz 1, mínusz 2 Celsius-fok lesz a várható maximális hőmérséklet, azt követően azonban fokozatosan emelkedni kezd a hőmérők higanyszála, így február első napjaiban a sokévi átlagnál enyhébb idő várható, 7-9 fok közötti maximális hőmérséklettel. A minimális értékek az első héten még nagyon ingadozók lesznek, a második héten nulla fok körüli lesz ezek átlagértéke. Elszigetelten és átmeneti jelleggel első héten hó szállingózhat, második héten ködszitálás vagy enyhe esőzés várható.

A Körösök vidékén ezen a héten mínusz 2 fok körül alakul a maximális hőérték, a minimális értékek mínusz 7, mínusz 9 Celsius-fokig is süllyedhetnek. Később felmelegedés várható, február elején az átlagosnál melegebb lesz, a legmagasabb értékek plusz 7 -10, a legalacsonyabbak -1 fok körül alakulnak majd. Január 29-e után elszórtan számíthatunk csapadékra, amely először havazás, majd ködszitálás vagy esőzés formáját ölti.

Máramarosban január 25-e körül a maximális hőérték nem haladja meg a mínusz 2 fokot, de éjszakánként mínusz 11, mínusz 8 fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála. Az előrejelzésbe foglalt második héten itt is érezhető lesz a felmelegedés, nappal akár plusz 8 fok is lehet február első napjaiban, de éjszaka sem lesz hidegebb -3/-2 foknál. Január 25-e körül, majd február elseje után várható elszórtan csapadék.

A hegyvidéki térségekben nappal mínusz 2 fok lesz az első napokban, majd január 28-áig lehűlés várható, -6/-4 fokig süllyed a maximális, -14/-11 fokig az éjszakai hőmérséklet. Később enyhülés következik be, nappal nem lesz hidegebb 0-2 foknál, és enyhe csapadék várható.

forrás: AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 248

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.