Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Florea és Frunda ismét ellenfelek? A polgármester is megpályázná a szenátori tisztséget

Központ október 3, 2012 Hír & hírháttér

floreaFlorea és Frunda ismét ellenfelek? A polgármester is megpályázná a szenátori tisztséget

Dorin Florea, a Demokrata Liberális Pártot képviselő marosvásárhelyi polgármester és Frunda György, az RMDSZ jelenlegi Maros megyei szenátora ismét megküzdenek egymással. Ezúttal a decemberi parlamenti választásokon lesznek vetélytársak, mindketten a szenátori funkcióra pályázva.

 

Mint ismert, a két politikus a júniusi helyhatósági választásokon is összemérte erejét, győztesként azonban, immár negyedik alkalommal, Dorin Florea ülhetett (vissza) a polgármesteri székbe.

Dorin Florea, jelenlegi városfő a sajtónak úgy nyilatkozott, majdnem biztos abban, hogy indulni fog a 2012. decemberében tartandó parlamenti választásokon, a Szenátus egyik mandátumát megpályázva, amennyiben nem sikerül kiegyeznie a Helyi Tanács tagjaival. A legtöbb mandátumot ugyanis itt az RMDSZ képviseli.

„Romániának csakis akkor van esélye, ha radikálisan kicseréli a politikai osztályt, és képes bebizonyjtani Európának, hogy az ország valamennyi tanügyi, egészségügyi problémája mind a politikai osztályra vezethető vissza.” – fogalmazott Florea hozzátéve, olyan emberekre van szükség, akik nevéhez nem fűződnek „marhaságok”.

„Racionális mérlegelés nyomán jutottam erre a döntésre, viszont még mielőtt véglegesen határoznék, tanácskoznom kell a lakónegyedek polgáraival, különböző szakmai kategóriák képviselőivel.” – folytatta a polgármester.

Florea azt vallotta, minthogy négy éven át „kínlódjon” a jelenlegi Helyi Tanáccsal (amelynek többségét ugye RMDSZ-képviselők alkotják), miért is támogathatná a várost más pozícióból? „50% felett értem el szavazatokat júniusban, így azt hiszem, a Szenátusba is bekerülhetek, amennyiben a marosvásárhelyiek továbbra is támogatnak. A döntést 90%-ban már meghoztam.” – tette hozzá a városfő.

Ugyancsak szenátori funkcióra pályáz Frunda György is, erről Kelemen Atilla, az RMDSZ Maros megyei elnöke tett bejelentést szeptember elején. A politikusnak a hatodik mandátuma kezdődne, ha megnyerné a decemberi választásokat. Frunda 1990-ben indította parlamenti pályafutását, 1992-től pedig szenátori tisztséget tölt be.

forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 490

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.