Központ
2017. szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Jórészt felhős
Ma
Jórészt felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szerda
Helyenként felhős

Föld alatt élő szektára bukkantak

Központ augusztus 9, 2012 Hír & hírháttér

fajzFöld alatt élő szektára bukkantak

Mintegy hetven fős, tíz éve a föld alatt bujkáló szektára bukkantak az orosz hatóságok Kazany külső részén – jelentette a helyi média. A csoport húsz tagja gyerek, akik közül a legfiatalabb mindössze 18 hónapos. Sokan a föld alatt születtek, és csak augusztus elején, a csoport felfedezésekor látták meg először a napvilágot. Valamennyiüket – köztük egy 17 éves terhes lányt – kórházba szállították, hogy ellenőrizzék az egészségi állapotukat. 

 

A csoportot a most 83 éves Fajzrahman Satarov alapította, aki a múlt század hetvenes éveiben egy mufti helyettese volt, de szakított a hivatalos muzulmán vallással, és Allah utolsó prófétájává nyilvánította magát. 

Látomásai voltak, házát, s az alatta húzódó, természetes fény és szellőzés nélküli barlangrendszert önálló iszlám államnak tekintette, s követőinek, akiknek egy része sosem jött fel a föld alól, megtiltotta, hogy orvoshoz menjenek, tanuljanak, s a külvilággal érintkezzenek. 
A hatóságok egy július 19-én Kazanyban elkövetett terrorista merénylet ügyében nyomozva jutottak el a Fajzrahmanisták nevű szektához. A Moszkvától mintegy 800 kilométerre keletre lévő város a többségében muzulmánok lakta Tatárföld fővárosa.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 134

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.