Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Föld alatt élő szektára bukkantak

Központ augusztus 9, 2012 Hír & hírháttér

fajzFöld alatt élő szektára bukkantak

Mintegy hetven fős, tíz éve a föld alatt bujkáló szektára bukkantak az orosz hatóságok Kazany külső részén – jelentette a helyi média. A csoport húsz tagja gyerek, akik közül a legfiatalabb mindössze 18 hónapos. Sokan a föld alatt születtek, és csak augusztus elején, a csoport felfedezésekor látták meg először a napvilágot. Valamennyiüket – köztük egy 17 éves terhes lányt – kórházba szállították, hogy ellenőrizzék az egészségi állapotukat. 

 

A csoportot a most 83 éves Fajzrahman Satarov alapította, aki a múlt század hetvenes éveiben egy mufti helyettese volt, de szakított a hivatalos muzulmán vallással, és Allah utolsó prófétájává nyilvánította magát. 

Látomásai voltak, házát, s az alatta húzódó, természetes fény és szellőzés nélküli barlangrendszert önálló iszlám államnak tekintette, s követőinek, akiknek egy része sosem jött fel a föld alól, megtiltotta, hogy orvoshoz menjenek, tanuljanak, s a külvilággal érintkezzenek. 
A hatóságok egy július 19-én Kazanyban elkövetett terrorista merénylet ügyében nyomozva jutottak el a Fajzrahmanisták nevű szektához. A Moszkvától mintegy 800 kilométerre keletre lévő város a többségében muzulmánok lakta Tatárföld fővárosa.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 363

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.