Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Halasztottak a Nagy Zsoltot érintő perben

Központ január 5, 2015 Hír & hírháttér

nagyzsoltJanuár 21-re halasztotta a Legfelsőbb Bíróság a stratégiai privatizációs perben, amelyben Nagy Zsolt, az RMDSZ volt távközlési minisztere is érintett. Az ügyészség a legmagasabb kiszabható büntetést kéri a vádlottakra, Codruț Șereș és Nagy Zsolt volt miniszterekre, illetve Mihai Radu Donciura, Mihai Dorinel Muceara és Kerekes Gáborra.

Nagy Zsolt a postaügyként elhíresült dossziéban felfüggesztett börtönbüntetést kapott, így amennyiben január 21-én is felfüggesztettet kap, börtönbe kerül.

Mint ismert a legfelső bíróság Nagy Zsoltot, a Tăriceanu-kormány volt távközlési miniszterét a 2005-2006-os stratégiai privatizációk ügyében öt, Codruț Șereș volt gazdasági minisztert hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A per, amelyben Kerekes Gábor is érintett, a Legfelsőbb Bíróságon és Semmítőszéken folytatódott, és november 26-án volt az újabb tárgyalás, amikor a bírónak a vádlottakat kellett volna meghallgatnia. Kerekes azonban megszegve a bírósági felügyelet feltételét, Németországba utazott, amiről csak utólag értesítette a hatóságokat.

A marosvásárhelyi Kerekes Gábor volt államtitkárt, az RMDSZ volt gazdasági alelnökét európai elfogatóparanccsal körözik, Németország azonban egyelőre nem adja ki Romániának.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 633

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.