Központ
2017. szeptember 26. kedd, Jusztina
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Gigi Becalit

Központ február 11, 2013 Hír & hírháttér

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Gigi Becalit

Jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Legfelső Bíróság és Semmítőszék Gigi Becali futballmecénást, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti képviselőjét egy önbíráskodási ügy miatt. 

 

A Steaua futballklub tulajdonosaként ismertté vált politikus-üzletember testőrei 2009 januárjában – autós üldözés és utcai lövöldözés során – elfogták Bukarestben azokat a tolvajokat, akik aznap meglovasították Becali egyik luxusautóját. 

A bíróság első fokon felmentette Becalit, miután az autótolvajok egyike azt vallotta, miután az egyik testőr fegyvere “véletlenül” elsült és egy gumilövedék megsebesítette őt, “önszántából” mászott be a csomagtartóba, hogy ne vérezze össze a kocsi ülését. 

Becali két nappal a jogerős ítélet előtt külföldre távozott, és azt mondta: ha elítélik, nem tér vissza Romániába. Becali egyébként nem veszíti el a parlamenti képviselői mandátumát, ugyanis a megválaszthatósági illetve köztisztség betöltésére vonatkozó jogának elveszítésére vonatkozó járulékos büntetést a bíróság a feltétes szabadságvesztési időszakra felfüggesztette.

Forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 117

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.