Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Három hét alatt készült el Románia egyetlen jéghotele

Központ december 21, 2016 Hír & hírháttér

Befejezte kedden a 2.034 méteres magasságban található Bâlea-tó melletti jéghotel építését a 26 fős, Maros megyei csapat és egy feleki (Avrig) szobrász. A magyarói (Aluniş) építőkből álló csapat három hét alatt, szélsőséges időjárási viszonyok között fejezte be a jégszálloda építési munkálatait – írja az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményében a szálloda vezetősége.

jeghotel
Tizenkettedik alkalommal építettek jéghotelt a Bâlea-tó mellett. Ebben az évben Varga Attila csapata és Dumitru Moscu szobrász csupán három hét alatt készült el a teljes egészében jégből felépített szállodával.

A jéghotel idei tematikája a “Cinema ice” vagyis jégmozi, ez pedig azt jelenti, hogy a legtöbb jégszobor filmekből ismert karaktereket idéz. A turisták a Star Wars, A Hobbit, Jégkorszak, Rocky III, Gladiátor, King Kong, Titanic, Harry Potter és Dracula filmek által inspirált szobák közül választhatnak majd.

Hét éve a Maros megyei csapat építi a hotelt, amelyet évente átlagosan 8.000 turista látogat meg.

A Fogarasi-havasokban 2.000 méter fölötti magasságban található szállodát teljes egészében a Bâlea-tóból kivágott jégtömbökből építik. A jég vastagsága általában 60-70 cm, a tömbök egy méter hosszúak és fél méter szélesek, ezeket pedig vízzel és hóval tapasztják össze.

Az ágyak, az éjjeliszekrények, az asztalok és a székek is jégből készülnek. A vendégek állatbőrökön és speciális matracokon alhatnak, de hálózsákot is kapnak. A szobáknak nincs ajtaja és mosdóhelyiség sincs kialakítva.

A jégszálloda szolgáltatásai mellett a turisták kipróbálhatják a téli parkot, síelhetnek, bob-szánkózhatnak vagy hódeszkázhatnak is.

Már nyitás előtt lefoglalták az idei évre Románia egyetlen jéghotelének összes szobáját. A szálloda december 23-ától fogadja a turistákat – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Lidia Bădilă, a hotel szóvivője.

“Az első turistákat december 23-án szállásoljuk el, mind a 14 szobát lefoglalták már. Főként román és angol turisták érkeznek, de lesznek német vendégek is. December 23-ától 2017. január 3-áig az összes szobát lefoglalták a Bâlea-tó melletti jéghotelben. Aki itt akar megszállni, az január 3-a után teheti meg vagy aludhat iglukban, amelyek januárra készülnek el” – magyarázta a szóvivő.

A hotel működtetői szerint a szállodában egy éjszaka 450 lejbe kerül.

A Bâlea-tó mellett felépített jéghotelt csak a felvonóval lehet megközelíteni, amennyiben az időjárás megengedi. Az oda-vissza jegy személyenként 60 lejbe kerül.

Forrás: AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 252

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.