Központ
2019. június 26. szerda, János, Pál

Három romániai áldozata van egy magyarországi tömegbalesetnek

Központ augusztus 30, 2013 Hír & hírháttér

Három romániai áldozata van egy magyarországi tömegbalesetnek

Három romániai áldozata van a péntek hajnalban Magyarországon, az M5-ös autópályán történt tömegbalesetnek, amelyben 30 ember sérült meg, 17 közülük súlyosan. A sérültek között román, bolgár, szerb és török állampolgárok is vannak – írja a Realitatea hírportál a budapesti román nagykövetség közleményére hivatkozva. További 13 ember, köztük négy gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett. 

A balesetben három felnőtt a helyszínen meghalt. A sérülteket jellemzően végtagtöréssel, fej-, mellkasi és hasi sérülésekkel vitték a budapesti Merényi Gusztáv Kórházba, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe (OBSI), a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, valamint a ceglédi kórházba. 

Bálványossy Péter, a Merényi Gusztáv Kórház traumatológiai osztályának vezetője az MTI-nek péntek délelőtt elmondta, kórházukba 11 súlyos sérültet vittek, közülük négy-öt ember állapota életveszélyes, őket jelenleg is műtik. 

Zsíros Lajos ezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának orvos igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a honvédkórházba négy sérültet vittek a baleset helyszínéről, közülük kettő állapota életveszélyes, sürgősségi műtéti beavatkozás zajlik náluk. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság egyelőre annyit közölt, hogy 5 óra 15 perckor történt a baleset, egyelőre ismeretlen okból, az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 24. és a 25. kilométer között. Az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták. 

A katasztrófavédelem Pest megyei szóvivőjének tájékoztatása szerint egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott. Spitz Alexandra elmondta, hogy a mikrobuszokban ülők közül hármat és a kamion sofőrjét a Dabasról és Budapestről kiérkező tűzoltóknak ki kellett vágniuk a járművekből.

Forrás: realitatea, MTI

 

Share Button
Ennyien olvasták: 327

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.