Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Háromszobás lakosztály lesz a tömeggyilkos Breivik börtöne

Központ szeptember 3, 2012 Hír & hírháttér

Háromszobás lakosztály lesz a tömeggyilkos Breivik börtöne

Az életfogytiglanra ítélt norvég tömeggyilkos nem fellebbezett, így az Ila börtönbe készül, hogy büntetését letöltse – világszerte nagy port vert fel, hogy háromszobás lesz a lakosztálya. A többi fogollyal nem találkozhat, de látogatókat fogadhat majd: látogatói listájára eddig mintegy harmincan iratkoztak fel, a börtön igazgatója szerint közülük egyesek nyilvánvaló őrültek.

 

A nyomozati szakaszban a tárgyalásra várva, Anders Breivik, az  életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt norvég tömeggyilkos, teljesen elszigetelten, magánzárkában töltötte napjait. Most, hogy kiderült, hogy nem fellebbezi meg az ítéletet, sem ő, sem a főügyész, az Ila börtönben készülnek a büntetés letöltésére – tájékoztat a Kossuth Rádió.

Világszerte nagy port vert fel, hogy háromszobás lesz a lakosztálya, de ennek az az egyszerű oka, hogy teljesen elzárva tartják a többi fogolytól, ám neki is biztosítani kell azt, ami a többieknek jár, tehát WC-fürdőszobát és torna lehetőséget. Internethez természetesen nem lesz hozzáférése, de azt még nem döntötték el, hogy számítógépét megtarthatja-e, ami persze ebben az esetben gyakorlatilag írógép funkciót fog betölteni.

A többi fogollyal nem találkozhat, de bizonyos időközönként – és természetesen ellenőrzött feltételek mellett – fogadhat majd látogatókat. Ennek a részleteit is most dolgozzák ki, a Vardens Gang nevű norvég napilap azonban közölte, hogy jelenleg mintegy 30 főt tartalmaz a látogatói lista, mármint azoknak a nevei, akik jelentkeztek Breivik látogatóinak.

Az Ila börtön igazgatója rendkívül szűkszavúan nyilatkozott erről, kijelentve, hogy néhányan közülük komoly emberek, mások nyilvánvaló őrültek, és azt sem árulta el, milyen szempontjai lesznek a látogatók kiválasztásában. Feltehetően a Vörös Kereszt aktivistái fognak Breivikkel is találkozni ugyanúgy, mint a többi fogolynál is ők a hivatalos látogatók.

Forrás: krónika

Share Button
Ennyien olvasták: 576

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.