Központ
2017. szeptember 22. péntek, Móric
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Eső
Holnap
Eső
Eső valószínű
Vasárnap
Eső valószínű

Helikopteres bevetésekre képeznek ki Marosvásárhelyen 100 hegyi mentőt

Központ május 23, 2017 Hír & hírháttér

Helikopteres bevetésekre készítik fel Marosvásárhelyen az ország hozzávetőlegesen 100 hegyi mentőjét. A képzés a légi közlekedési felügyelőség, a készenléti felügyelőség főosztálya és az országos hegyimentő-szolgálat szervezésében zajlik.

A Maros megyei hegyi- és barlangi mentőszolgálat vezetője, Kovács Zoltán Róbert az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a képzés első szakasza május 19-én kezdődött és 25-ig tart. Ez alatt megtanítják a résztvevőknek, milyen információkat kell megadniuk a helikopter igénylésekor, hogyan kell fel-, illetve leszállniuk a gépről, vagy hogyan kell elhelyezni a helikopteren a hordágyat. A képzés második szakaszában a terepen való gyakorlatozás következik.

Kovács azt is elmondta, hogy a legtöbb helikopteres mentésre a Fogarasi-havasokban, a Bucsecs-, valamint a Királykő-hegységben kerül sor. Jelenleg tíz olyan hegyimentő van az országban, akik légi mentésre is szakosodtak, egyikük Maros megyei.

A marosvásárhelyi képzéshez a légi közlekedési felügyelőség és a rohammentő-szolgálat biztosítja a helikoptereket, pilótákat és a kiképzőket.

forrás: agerpres

Fotó: Sursa Ta

Share Button
Ennyien olvasták: 97

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.