Központ
2020. február 23. vasárnap, Alfréd

Helikopteres bevetésekre képeznek ki Marosvásárhelyen 100 hegyi mentőt

Központ május 23, 2017 Hír & hírháttér

Helikopteres bevetésekre készítik fel Marosvásárhelyen az ország hozzávetőlegesen 100 hegyi mentőjét. A képzés a légi közlekedési felügyelőség, a készenléti felügyelőség főosztálya és az országos hegyimentő-szolgálat szervezésében zajlik.

A Maros megyei hegyi- és barlangi mentőszolgálat vezetője, Kovács Zoltán Róbert az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a képzés első szakasza május 19-én kezdődött és 25-ig tart. Ez alatt megtanítják a résztvevőknek, milyen információkat kell megadniuk a helikopter igénylésekor, hogyan kell fel-, illetve leszállniuk a gépről, vagy hogyan kell elhelyezni a helikopteren a hordágyat. A képzés második szakaszában a terepen való gyakorlatozás következik.

Kovács azt is elmondta, hogy a legtöbb helikopteres mentésre a Fogarasi-havasokban, a Bucsecs-, valamint a Királykő-hegységben kerül sor. Jelenleg tíz olyan hegyimentő van az országban, akik légi mentésre is szakosodtak, egyikük Maros megyei.

A marosvásárhelyi képzéshez a légi közlekedési felügyelőség és a rohammentő-szolgálat biztosítja a helikoptereket, pilótákat és a kiképzőket.

forrás: agerpres

Fotó: Sursa Ta

Share Button
Ennyien olvasták: 352

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.