Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Helyzetjelentés Marosvásárhelyről

Központ február 13, 2015 Hír & hírháttér

vasslevÚjra kell gondoljuk az RMDSZ-hez való viszonyunkat, mert a városi RMDSZ-el való tárgyalásaink kudarcba fulladtak. A magát az RMDSZ belső ellenzékeként meghatározó kör nem lát lehetőséget arra, hogy a jelenlegi helyzetben az RMDSZ mellett felelősségrészt tudjon vállalni olyan közösségi ügyekben, mint amilyen például a jövő évi polgármester választás. Értékeljük, hogy a városi RMDSZ nyitott az irányban, hogy egyeztessen velünk, de ez a nyitás a formális gesztuson túl minden tartalmi szándéktól mentes volt. Nehezen látjuk a helyünket egy olyan szervezetben, amely a látszatra épít, és emiatt alig létezik már.

Tegnap volt két éve, hogy a Marosvásárhelyi RMDSZ szervezet átszervezése folyamán kizárta a magyarok jelentős részét a véleménynyilvánítás lehetőségétől. Az elégedetlenség 48 óra alatt 690 tiltakozó aláírást gerjesztett.

Ez volt két éve és ugyanezt teszik most is. A helyi RMDSZ vezetők nem vették számba az elmúlt két évben adott jelzéseinket, gesztusainkat, közeledéseinket, figyelmeztetéseinket.

Ilyen körülmények között, jó évvel a 2016-ban esedékes helyhatósági választások előtt, a marosvásárhelyi RMDSZ Belső Ellenzékeként ismert kör újraértékeli eddigi konstruktív ellenzéki viszonyát. A közeljövőben újra döntést hozunk a Szövetséghez fűződő viszonyunkról és polgármester választásokkal kapcsolatos stratégiánkról is. Mi azt szeretnénk, hogy Marosvásárhelyt egyrészt magyarul is érző, másrészt kompetens politikus vezesse – a helyi RMDSZ eddig semmi érdemi jelét nem mutatta, hogy ugyanez lenne a célja.

Marosvásárhely, 2015. február 12.

Dr. Vass Levente

Share Button
Ennyien olvasták: 759

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.