Központ
2017. szeptember 21. csütörtök, Máté, Mirella
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű

Hihetetlenül szoros az állás

Központ november 16, 2014 Hír & hírháttér

Az első exit-pollok szerint Klaus Iohannis a Keresztény-Liberális Szövetség (ACL) jelöltje 50,9 százalék Victor Ponta jelenlegi szociáldemokrata miniszterelnök, 49,1 százalék, a Digi24 hírtelevízióban ismertetett IRES felmérés szerint.

iohaponta

SOCIOPOL: Ponta:50:90 Iohannis: 49:10

A Romania TV által megrendelt CSCI felmérés 19.30-ig összesített adatai szerint a szavazatok 50,72 százalékát Victor Ponta, míg 49,28 százalékát Klaus Johannis szerezte meg.

CSOP: Ponta: 50 Iohannis:50

Mivel a mérvadó exit-pollok kivétel nélkül a két százalékos hibahatáron belül vannak, az első nyilatkozatok ehhez mérten visszafogottak. Klaus Johannis az első exit poll eredmények után azt nyilatkozta, hogy „a mai nap tétje a szavazathoz való jog volt” és tiszteletét fejezte ki a diaszpórában szavazóknak, és erélyesen felszólította a kormányt, hogy az utolsó percben hosszabbítsa meg a külföldi szavazókörzetek nyitva tartását. A hazai szavazó biztosokat arra kérte, hogy tanúsítsanak maximális figyelmet a szavazatok megszámolásánál, s mint tanulságot jelentette ki, hogy meg kell változtatni a választási törvényt. Victor Ponta, akárcsak az első forduló után, urnazáráskor most sem szólalt meg, helyette Liviu Dragnea PSD alelnök jelentette ki, hogy a pártja szemszögéből Victor Ponta nyerte meg az államelnök-választást, ugyanakkor elismerte, hogy a verseny szoros.

Forrás: vasarhely.ro, transindex

Share Button
Ennyien olvasták: 219

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.