Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Hihetetlenül szoros az állás

Központ november 16, 2014 Hír & hírháttér

Az első exit-pollok szerint Klaus Iohannis a Keresztény-Liberális Szövetség (ACL) jelöltje 50,9 százalék Victor Ponta jelenlegi szociáldemokrata miniszterelnök, 49,1 százalék, a Digi24 hírtelevízióban ismertetett IRES felmérés szerint.

iohaponta

SOCIOPOL: Ponta:50:90 Iohannis: 49:10

A Romania TV által megrendelt CSCI felmérés 19.30-ig összesített adatai szerint a szavazatok 50,72 százalékát Victor Ponta, míg 49,28 százalékát Klaus Johannis szerezte meg.

CSOP: Ponta: 50 Iohannis:50

Mivel a mérvadó exit-pollok kivétel nélkül a két százalékos hibahatáron belül vannak, az első nyilatkozatok ehhez mérten visszafogottak. Klaus Johannis az első exit poll eredmények után azt nyilatkozta, hogy „a mai nap tétje a szavazathoz való jog volt” és tiszteletét fejezte ki a diaszpórában szavazóknak, és erélyesen felszólította a kormányt, hogy az utolsó percben hosszabbítsa meg a külföldi szavazókörzetek nyitva tartását. A hazai szavazó biztosokat arra kérte, hogy tanúsítsanak maximális figyelmet a szavazatok megszámolásánál, s mint tanulságot jelentette ki, hogy meg kell változtatni a választási törvényt. Victor Ponta, akárcsak az első forduló után, urnazáráskor most sem szólalt meg, helyette Liviu Dragnea PSD alelnök jelentette ki, hogy a pártja szemszögéből Victor Ponta nyerte meg az államelnök-választást, ugyanakkor elismerte, hogy a verseny szoros.

Forrás: vasarhely.ro, transindex

Share Button
Ennyien olvasták: 528

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.