Központ
2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Holtan találták az amerikai „álhírkirályt”

Központ szeptember 27, 2017 Hír & hírháttér

Meghalt az amerikai “álhírkirály”: holtan találták otthonában Paul Hornert, aki kitalált híreivel valamelyest befolyásolhatta a tavalyi amerikai elnökválasztást – adta hírül szerdán az AP amerikai hírügynökség Horner fivérét nevezve meg a hír forrásául.

Horner 38 évet élt, phoenixi otthonában, az ágyában érte a halál. Bár a férfi már szeptember 18-án elhunyt, halálának oka még nem tisztázott. Rendőrségi közlés szerint a helyi halottkém laboreredményekre vár.

Horner egyik legemlékezetesebb álhíre az volt, amely szerint a titkosszolgálat egyik embere Barack Obama volt elnökről “felfedte”, hogy homoszexuális és radikális muzulmán. Egy másik “vezető” híre az volt, amikor a Donald Trump és Hillary Clinton között dúlt elnökválasztási kampányban történetet kerekített arról, hogy Barack Obama elnök betiltani tervezi az amerikai himnuszt, amivel republikánus szavazók garmadáját bőszítette fel és állította Trump oldalára.

Horner később azzal hetvenkedett a The Washington Post című amerikai lap riporternőjének, hogy ő juttatta be a Fehér Házba Donald Trumpot. “A jobboldaliak falták az információimat. Az emberek manapság határozottan egyre butábbak, már senki nem ellenőriz semmit, és ez félelmetes” – mondta a lapnak.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 623

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.