Központ
2017. szeptember 23. szombat, Tekla, Líviusz
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős

Huszároktól féltették Kövér Lászlót

Központ július 4, 2012 Hír & hírháttér

Huszároktól féltették Kövér Lászlót

Nem engedték meg Kövér László testőrei egy hagyományőrző huszáregyesületnek, hogy fegyveresen vegyenek részt egy emléktábla avatásán, Kecskeméten. A huszárokat a város önkormányzata hívta meg az eseményre, hogy díszsorfalat álljanak a házelnöknek.

 

Fegyverletételre szólították fel Kövér László testőrei a Kiskun Huszár- és Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjait a házelnök pénteki kecskeméti látogatásán. Kövér a magyar gazdáknak állított emlékmű avatásán vett részt a városban.

Az eseményre a kecskeméti önkormányzat meghívta a Kiskun Huszár- és Honvéd Hagyományőrzőket is, kérve, hogy álljanak díszsorfalat a házelnök érkezésekor, illetve az emlékmű avatásakor. A négy huszár és a 8-10 gyalogos fegyvereit a házelnök testőrségének tagjai átvizsgálták, és mindent rendben találtak. Néhány perccel később azonban odalépett hozzájuk két nemzetbiztonsági tiszt, akik felszólították őket, hogy tegyék le fegyvereiket.

A szervezet vezetője szerint a huszároknál lévő kardok életlenek voltak, a puskák pedig csak pirotechnikai eszközökkel hozhatók működésbe egy durranás erejéig, ezért nem értették a testőrség aggodalmát. A hagyományőrzők végül úgy döntöttek, hogy fegyvereik nélkül távol maradnak az avatástól.

Ezeknél a nemzetbiztonságis csávóknál se a szomszéd hülye.

Share Button
Ennyien olvasták: 146

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.