Központ
2020. február 18. kedd, Bernadett

Ilyen furcsa indokkal még nem tiltották meg egy repülő felszállását

Központ április 5, 2016 Hír & hírháttér

Pár hiányzó matrica miatt vesztegelt a földön egy Londonból induló repülőgép. A fedélzeten tartózkodó író végig kommentálta a krízist.

Egy órát vesztegelt a repülőtéren hétfőn egy Londonból Dallasba tartó repülőgép. Csak azért nem kapta meg a felszállási engedélyt, mert a gépről hiányoztak a mosdókról a dohányzási tilalmat jelző kis táblák. Szerencsére a gépen ült Paolo Bacigalupi író – magyarul például A felhúzhatós lány című regényt olvashatták tőle –, aki a Twitteren tudósította végig a várakozást.

A táblák hiánya a gép rendszeres heti átvizsgálásán derült ki, amire a felszállás előtt került sor. A problémát az okozta, hogy a British Airways nem a reptéren tárolja a tartalék matricákat. A légitársaságnak először ki kellett derítenie, hogy egészen pontosan hol vannak a matricák, utána pedig el kellett valakit szalajtani értük.

“Sosem halottam még ilyen esetről – kommentálta a felszállási tilalmat a kapitány az író szerint.

A problémát megoldani vágyó Bacigalupi kis idő után jelentkezett is, hogy íróként nagyon profi tilos a dohányzás feliratot tudna készíteni. Mivel ő volt a sokadik utas, aki jelezte, hogy filctollal tudná javítani a problémát, és elindulhatnának végre Dallas felé, ezért az ajánlkozását egyáltalán nem díjazták az utaskísérők.

Mivel Bacigalupi elég ismert, így a követői is segítettek a rejtély megoldásában. Azt például a szintén sci-fi és fantasy író Charles Stross – Pokoli archívum című könyvéről itt írtunk – derítette ki, hogy az 1983-as Air Canada 979-es járatának katasztrófája óta kötelező tartozéka a repülőgépeknek a felirat.

Bacigalupinak pedig a várakozás közepére támadt egy remek sztoriötlete, amelyben nindzsák a repülőgépek figyelmeztető tábláinak ellopásával döntik romba a légi közlekedést. Ha ezt nem is írja meg, a felszállás előtt – mert már Dallas felé repül – írt bejegyzései szerint lenyűgözte az, ahogy egy apró vandalizmus működésképtelenné teszi a szigorúan szabályozott repülést.

Forrás: vs.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 339

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.